van der Horst

Davy Convents: "Mijn droom is samen te rijden met zoon en dochter"

Convents Racing - BMW Clubsport
Convents Racing - BMW Clubsport
Davy Convents is al geruime tijd een gekend gezicht in de paddocks van de Belgische circuits. De Limburger neemt, samen met zoon Vincent, Steve Raymakers en Kurt Bultinck deel aan de 24 Hours of Zolder in een BMW Clubsport. De familie Convents steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken en liet niets aan het toeval over om de wagen in topconditie aan de start te krijgen. Toch koestert vader Davy nog één grote droom in de nabije toekomst, de Zolderse klassieker betwisten met zoon Vincent en zijn dochter Celine.
  • Dreamdrive
Convents Racing - BMW Clubsport
Convents Racing - BMW Clubsport
"We hebben gisteren, donderdag, veel getest met de wagen en maar liefst 75 ronden afgelegd, waarbij we ook enkele set-up's hebben uitgeprobeerd. Veel onderdelen op de wagen zijn nieuw en daarom dat het vele testwerk geen overbodige luxe was. Het vernieuwen van de componenten is echter onderdeel van de filosofie die we al jaren volgen; in feite is ons seizoen altijd opgebouwd rond de 24 Hours of Zolder en doen we de grote revisies altijd voor die race. We hebben dus veel energie gestoken om alles tip-top in orde te krijgen en de wagen staat dan ook te blinken, zowel letterlijk als figuurlijk", aldus Davy Convents.

Convents-Convents - BMW M3
Convents-Convents - BMW M3
"Ik zal later dit jaar samen met mijn zoon Vincent ook aan de start staan van de 10 Uren in Zolder, al zal dat niet met deze wagen zijn, maar met onze BMW M3. Steve Raymakers, die ondertussen eigenlijk deel uitmaakt van onze familie, zal met nog drie aan te duiden piloten op de BMW Clubsport rijden tijdens die race. Toch kijk ik ook naar de toekomst, meer bepaald de editie 2018. Dan zal mijn dochter kunnen deelnemen en stiekem droom ik er wel van om samen met zowel haar als mijn zoon Vincent aan deze wedstrijd te kunnen deelnemen."

Foto's: Marnik Mouchaers, Vincent Wouters & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 19 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons