van der Horst

Davy Suffeleers: "Vijf seconden winst na upgrades Mustang"

Skylimit Yokohama Race Team - Ford Mustang
Skylimit Yokohama Race Team - Ford Mustang
Dit jaar zagen we reeds meermaals twee Mustangs aan het werk in de wedstrijden van het Belcar Endurance Championship, maar voor de 24 Hours of Zolder vinden we slechts één exemplaar met de wilde hengst op de grid. De Mustang ondergaat dit seizoen een leerproces om de bolide klaar te stomen naar volgend seizoen toe. Autosport.be sprak met rijders Davy Suffeleers en Menno Kuus over hun blik op de 24 Hours of Zolder.
  • LTF
Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
"We hebben er zin in, temeer omdat de auto zeer goed draait", trapt Davy Suffeleers het gesprek af. "Ik rij nu vijf seconden sneller dan in de vorige wedstrijd, een enorm verschil. Veel van die winst is te danken aan testwerk dat we de afgelopen weken hebben verricht", aldus de Limburger. "Ja we hebben inderdaad veel getest, ook met een ingenieur van Revo die via de datalogging aanpassingen doorvoerde en in 't oog hield", valt Menno Kuus zijn teamgenoot bij.

Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
"We hebben een heel pak upgrades, maar ik zou het eerder optimalisaties noemen. Al die zaken zorgen er voor dat we nu hier en daar tijd winnen en dat betaalt zich cash aan de meet. Daarnaast hebben we ons ook gericht op de betrouwbaarheid, want zoals geweten is, de 24 Hours of Zolder zijn een zware opdracht, niet in het minst voor de wagens. Zo hebben we onder meer de koeling van de remmen verbeterd en zullen we in de 24 Hours of Zolder ook aantreden met een ander soort remblokken. Daarnaast hebben we ook de benzinetank vergroot tot aan de maximaal toegelaten limiet van 100 liter", licht Kuus toe.

Foto's: Vincent Wouters, Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 19 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons