van der Horst

Day en Travisanutto verdelen de winst in Kristianstad

Start OK
Start OK
Het CIK FIA Karting circus streek afgelopen weekend neer in het Zweedse Kristianstad voor de derde ronde van het Europees kampioenschap karting voor de OK en OKJ klasse. Met drie van de vier ronden achter de rug, nadert het EK nu zijn apotheose. Na de winst voor Jamie Day, lijkt in de OKJ klasse nog niets beslist. In de OK klasse stevende Lorenzo Travisanutto af op zijn tweede overwinning op rij wat hem tot op vier puntjes van de leider in het kampioenschap brengt!

Tuuka Taponen mocht de finale van de OKJ van op de best mogelijke positie beginnen. De Fin won de eerste ronde van dit EK, maar kende een dramatisch vervolg in Genk waar hij puntenloos bleef. Met de pole in de finale was alles nog mogelijk maar al snel werd duidelijk dat het tempo volledig zoek was. Taponen viel terug tot P25 maar kwam terug tot de twaalfde plaats aan de finish. 

Jamie Day
Jamie Day
Nikita Bedrin ging in de tweede ronde naar de leiding maar hij kon zijnn achtervolgers niet afschudden. Halfweg de wedstrijd kwamen Marcus Amand, winnaar in Genk, en Jamie Day postvatten in de top drie, ten koste van Andrea Antonelli. Day lukte waarin Bedrin niet slaagde. Hij ging naar de kop en wist een gaatje te slaan op de achtervolgers. Amand ging wel nog mee in zijn zoch, maar de winst was voor Jamie Day. Amand werd tweede terwijl Kajus Sisksnelis met nog drie ronden te gaan voorbij Bedrin ging voor de laatste podiumplek. De twee Belgen die in actie kwamen in Zweden waren Loïs Delbart en Lorens Lecertua. Lercertua haalde de finale maar die verliep pechvol, Delbart wist zich niet te plaatsen.

Lorenzo Travisanutto
Lorenzo Travisanutto
De openingsronde van het EK werd een kolfje naar de hand van Dexter Patterson, de tweede ronde in Genk werd gedomineerd door Lorenzo Travisanutto. Dit weekend zagen we voor het eerst een duel tussen beide Kart Republic rijders. Met Patterson op poleposition en Travisnutto daarnaast mee op de eerste rij leek er een mooi duel in de maak, zoals we dat in de laatste heat op zondag ook zagen. Helaas kwam het niet zover... Net zoals in de OKJ verloor de polesitter ook hier al snel enkele plaatsen. De schade bleef wel beperkt, Patterson eindigde vierde.

Een zeer sterke Pedro Hiltbrand ging in de openingsfase voorbij aan Travisanutto maar zijn tempo bleef niet hoog genoeg. Travisanutto ging al snel weer voorbij de Spanjaard, opweg naar winst! Hiltbrand viel nog verder terug in de strijd achter de leider. Gabriele Mini en Luigi Coluccio namen in de zesde ronde plaats in de top drie, en bleven daar ook tot het vallen van de vlag.

Gilles Stadsbaer
Gilles Stadsbaer
 Ook hier twee Belgen aan de start, Kobe Pauwels en Gilles Stadsbader. Pauwels kende zeker en vast zijn beste weekend in deze Europese campagne met regelmatige top 10 en top 5 plaatsen in de heats. Zijn laatste heat op zaterdag eindigde in pech waardoor de Limburger een inhaalrace moest afwerken in de finale. Dat deed hij goed en Pauwels finishte als vijftiende! Gilles Stadsbader kende een minder goed weekend en de West-Vlaming kon zich jammergenoeg niet plaatsen voor de finale. 

De slotmanche van het EK vindt in juli plaats, op het circuit van Le Mans. 

Foto's: FM Image

 

 
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 3 juni 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons