van der Horst

Daytona 24H: Mazda en Acura saboteren zichzelf

Acura ARX-05 - Acura Team Penske
Acura ARX-05 - Acura Team Penske
In Daytona is zonsondergang ingezet. Na bijna vier uur racen leidt de Mazda DPi van polesitters Oliver Jarvis, Tristan Nunez en Olivier Pla, maar het was vooral de andere Japanse prototype die de aandacht naar zich toetrok. Harry Tincknell kwam spectaculair in aanraking met de Acura van Helio Castroneves. Laurens Vanthoor (Porsche) heeft de macht gegrepen in GTLM.
Bijna atypisch voor een Amerikaanse uithoudingswedstrijd is het volledige gebrek aan tussenkomsten van de wedstrijdleiding. Het licht staat dus al bijna vier uur onafgebroken op groen en dat heeft voor verschillen gezorgd. De enige Ferrari in GTLM (Rigon-Serra-Calado-Pier Guidi) verloor een ronde door een lekke band en heeft die achterstand dus nog niet kunnen dichten. Bij de DPi's maakte de Cadillac van Action Racing Express een extra pitstop, maar zij zijn ondertussen opnieuw in dezelfde ronde te vinden van de leiders.

Een opvallend rustige 24 Uur van Daytona werd na drie uur wakker geschud door contact tussen de Mazda DPi van Harry Tincknell en de Acura ARX-05 van Helio Castroneves. Geen van beide wou wijken in de chicane, waardoor de #7 Acura voor de tweede keer deze week in dezelfde bandenmuur terechtkwam. De herstellingen bij Team Penske zijn nog altijd aan de gang. Tincknell ligt zevende, als laatste van de overgebleven DPi's. Castroneves was niet te spreken over de acties van zijn collega, zoals duidelijk wordt in onderstaande video.

Porsche blijft heersen

Porsche 911 GT3-R - Pfaff Motorsports
Porsche 911 GT3-R - Pfaff Motorsports
Net als tijdens de kwalificaties is Porsche aan het feest in Florida, zowel in GTLM als in GTD. In de eerstgenoemde categorie zijn de rollen omgedraaid tussen beide officiële 911 RSR, waardoor Laurens Vanthoor - samen met Earl Bamber en Mathieu Jaminet - in de #912 het veld aanvoert. Dankzij BMW steekt een concurrerende constructeur eindelijk het neus aan het venster. De snelste M8 heeft zich onlangs tussen de twee Porsches genesteld.

Dennis Olsen, Lars Kern, Patrick Pilet en Zacharie Robichon (Pfaff Motorsports) leiden nog altijd in GTD, waar de Audi R8 LMS GT3 van Dries Vanthoor en W Racing Team de negende plek in handen heeft.

--- TUSSENSTAND NA DRIE UUR WEDSTRIJD (PDF) ---

 

Foto: Acura Team Penske, Porsche Motorsport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 25 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons