van der Horst

Daytona 24H: Ook op vrijdag domineert Cadillac

Action Express Racing - Cadillac V-Series.R
Action Express Racing - Cadillac V-Series.R
Nee, Cadillac duldt geen tegenstand sinds de pole voor de Rolex 24. Na gisteren al elke sessie gedomineerd te hebben, was er ook vrijdag niets te beginnen tegen Pipo Derani en Action Express Racing. De Braziliaan zette ook de laatste sessie voor de race naar zijn hand, voor de BMW M Team RLL #25 en Cadillac Racing. Bij de GTD's geeft Porsche nog altijd een sterke indruk.
Het moge duidelijk zijn, Cadillac is klaar voor de Rolex 24. Nadat gisteren elke sessie werd afgesloten met een V-Series.R bovenaan, was dat vandaag niet anders. Opnieuw dankzij Derani, die Connor de Phillippi in zijn BMW met twee tiende achter zich hield, terwijl Sébastien Bourdais al bijna vijf tiende achter lag. Daarachter kwamen beide klantenteams van Porsche nog eens piepen, met JDC-Miller Motorsports voor Proton Competition Mustang Sampling. Nog verder volgden beide Porsche Penkse Motorsport-bolides op bijna anderhalve seconde, terwijl de Acura's als achtste en negende afklokten. BMW M Team RLL #25, de bolide van Dries Vanthoor, werd als elfde algemeen geklasseerd, na de Oreca LMP2 van TDS Racing.

Andretti Autosports - Porsche 911 GT3-R (992)
Andretti Autosports - Porsche 911 GT3-R (992)
Bij de GT's gaf Thomas Preining menig Porsche-fan weer hoop voor dit weekend. Ondanks de aangepaste Balance of Performance eerder deze week, kon de Oostenrijker het exemplaar van Andretti Autosports bovenaan de tabellen zetten, voor de GTD Pro Iron Lynx Lamborghini #19, die op zijn beurt de Risi Competizione Ferrari achter zich hield. Aan Belgische zijde kwamen onze landgenoten in de buurt de top vijf van hun respectievelijke klasse terecht. Bij BMW was er dan weer stress, aangezien het exemplaar van Paul Miller Racing er al na twee ronden de brui aan moest geven vanwege een falende aandrijflijn.

Een handvol teams, zoals AWA Racing of Heart of Racing koos er bewust voor om geen kilometers meer te maken. De sessie moest één keer stilgelegd worden nadat de Sean Creech Motorsports Ligier LMP2 was gecrasht op een kwartier van het einde. 

Alle oefenrondes zijn voorbij. Het is dus tijd voor het echte werk morgen. De wedstrijd start om 19.40u Belgische tijd en is live te volgen op de site van IMSA.

Foto's: IMSA - Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 26 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons