van der Horst

Daytona: Mazda scoort 1-2 - Laurens Vanthoor tweede in GTLM

Harry Ticknell en Jonathan Bomarito
Harry Ticknell en Jonathan Bomarito
Mazda is nog maar net overgeschakeld van Team Joest naar Multimatic of het heeft zijn eerste overwinning beet, dankzij een zege tijdens de WeatherTech 240 in Daytona. Harry Tincknell en Jonathan Bomarito namen de leiding over halfweg de race om met tien seconden voorsprong te winnen op de zusterwagen, in handen van Oliver Jarvis en Tristan Nuñez. Terwijl het onderlinge verschil bij de DPi's ruim was, kwam de Porsche van Earl Bamber en Laurens Vanthoor net tekort voor de overwinning in GTLM.
  • Dreamdrive
Mazda Motorsports - Mazda RT24-P
Mazda Motorsports - Mazda RT24-P
De race moest wel met vertraging starten nadat een regenbui roet in het eten had gegooid. Eens de meeste wagens al na tien ronden binnen waren gekomen voor droge rubbers, stond er geen maat op de Mazda's. De derde plaats ging naar JDC-Miller Motorsports dankzij een ontketende Sebastien Bourdais in de eindfase, die zo samen met João Barbosa op het laagste trapje mocht staan. De polesittende Acura Team Penske van Hélio Castroneves en Ricky Taylor was de enige wagen die de finish niet haalde.

Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
De nieuwe Chevrolet Corvette C8.R had pas zijn derde kwalificatie achter de rug, maar pakte prompt de pole met in zijn zog de zusterwagen. De situatie was gelijkaardig in de race. Terwijl BMW en Porsche opteerden voor drie pitstops, hield Corvette het bij twee. Daardoor konden Antonio Garcia en Ricky Taylor een eerste overwinning schenken aan de jongens van Pratt & Miller. Het is overigens hun honderdste zege in het IMSA-kampioenschap en de eerste passage in 'Victory Lane' sinds 2018. Net achter hen eindigde de Porsche van Earl Bamber en Laurens Vanthoor op net geen twee seconden van de gele Corvette. De bronzen medaille was voor de Porsche van Fred Makowiecki en Nick Tandy.

In GT Daytona werd ook een dubbelzege gevierd, ditmaal voor de jongens van AIM Vasser Sullivan die met beide Lexus RC-F GT3 voor het eerst een 1-2 scoorden. De Acura NSX van Mario Farnbacher en Matt McMurry vervolledigde de top 3.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 5 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Daytona.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons