van der Horst

Daytona: Simtag Racing van start tot finish richting de overwinning

Simtag Racing - Radical SR8
Simtag Racing - Radical SR8
De piloten van de Virtual Belcar kregen in Daytona een eerste grote uitdaging voorgeschoteld met een race over 6 uren. Fabrice Cornelis en Coen Klopman reden een dominante race en pakten de zege. Het duo had aan de meet maar liefst drie ronden voorsprong op hun eerstvolgende tegenstanders. Hoewel Simtag Racing een vlotte race afwerkte, kon dit niet gezegd worden van de andere kampioenschapsleiders in de overige klassen.
Hoewel de race toch 6 uur duurde, was er geen enkel moment waarop de koppositie van Cornelis en Klopman bedreigd werd. Cornelis nam direct een voorsprong van bij de start en samen met Klopman breidde hij hun voorsprong uit tot drie ronden. Even kregen ze het nog warm toen de motor ontplofte bij het aansnijden van bocht één. Ze verloren een ronde met het takelen maar dankzij hun fast repair modus was de wagen net even goed als ervoor waarop ze de race te finishen met twee ronden voorsprong op de tweede.

Skylimitevents.com 6 Hours of Daytona
Skylimitevents.com 6 Hours of Daytona
De strijd om die tweede plaats draaide uit op een duel tussen FAST Racing Team (Yannick Lemmens/Jiri Crispeyn/Robbe Janssens/Dennis Loockx) en Dynamixx Racing Optica (Kobe Claes/Dries Moudjy). Beide wagens kwamen op het einde van de race nog bij elkaar waarbij ze nog een pittig duel uitvochten om de tweede plaats. Uiteindelijk kon Crispeyn Moudjy afhouden voor het zilver. Toch waren er ook weer pechvogels bij deze race. SimRC Clubsport, die twee weken geleden nog als winnaars uit de bus kwamen, kregen veel problemen tijdens de race en ook Stasis moest de strijd staken nadat zij hun motor opbliezen en geen fast repair voor handen hadden. Gezien Delahaye Racing Team by TX3 niet aanwezig was, doet Simtag Racing een zeer goede zaak in het kampioenschap.

G-Drive Racing Eximia - Porsche 911 GT3 Cup
G-Drive Racing Eximia - Porsche 911 GT3 Cup
In Belcar 2 kreeg autosport.be eerder een belofte van Marvin Julian Amants dat ze dit weekend op het podium zouden eindigen en hij hield woord. Samen met Maarten van Loozenoord en Steve Claeys namen zij met de G-Drive Racing Eximia Porsche 991 Cup, die dit seizoen al veel pech kende, vanaf de start het heft in handen en reden richting een welverdiende overwinning. Achter hen strandde Allied Racing Esports Belcar (Michael Pedersen/Elom Boccorh) nog het dichtst met 12 seconden achterstand, terwijl Bingoal by Simtag EMG (Boudewijn Kuster/Tommy Rau) na veel pech voor het eerst niet bovenaan eindigde, maar genoegen moest nemen met een derde plek.

Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Ook in Belcar 3 kregen we toch een verrassing van formaat voorgeschoteld. Niet Torque Freak Racing by Carrot, maar Flemish Simsports GT4 ging namelijk lopen met de overwinning. Nadat zij gisteren in de Zolder Touring Cup de overwinning nog verloren door een internetconnectie, verliep alles vandaag zeer vlot voor Senne Hulsmans en Sebastian Keijmel. Beide heren reden zeer constant en hielden Tim Claessens en Bram Reniers op 21 seconden. Maar dankzij deze tweede plaats zitten Claessens en Reniers op een zucht van de titel, al zullen ze pas tijdens de 24H Zolder compleet zeker zijn. Derde eindigde Scuderia SimRacing by Goodwill Karting (Jeroen Vatlet/Kevin Lemmens) op 52 seconden van de winnaars.

Simtag Racing - Audi RS3 LMS
Simtag Racing - Audi RS3 LMS
Voor Simtag Racing was het niet alleen feest in Belcar 1, maar ook in Belcar 4 stonden zij op het hoogste ereschavot. Attila Sipos en János Szinor konden profiteren van een probleem bij G-Drive Racing Eximia TCR (Ben Thaens en Bram Van Putten) na hun eerste pitstop om zo de leiding over te nemen. Het G-drive Racing Eximia duo probeerde zich terug te knokken naar de leiding, maar na een crash in de Busstop wisten zij dat ze niet verder geraakten dan een tweede plaats en Simtag Racing zijn eerste overwinning in ontvangst mochten nemen. De derde plaats ging naar Dynamixx Simulators Red (Bram Vanuytven/Sven Calbert).

Met deze voorlaatste ronde afgewerkt, krijgen we nu een zeer lange zomerbreak voordat we richting de laatste manche trekken: de virtuele 24 Hours of Zolder. Deze zal plaatsvinden in het weekend van 31 oktober en 1 november, een week voor de echte etmaalrace van start gaat.

Foto's: Ewold van der MaerenDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 28 juni 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons