van der Horst

De 100 Series by BGDC terug in Zolder voor de voorlaatste afspraak van 2022

VDS Racing Adventures - MARC Cars Focus V8
VDS Racing Adventures - MARC Cars Focus V8
Na de internationale afspraak op Hockenheim, zijn de 100 Series by BGDC terug in België voor het laatste deel van het seizoen. Nog voor de traditionele finale in het kader van de 24H2CV, staan de Zolder 200 op het programma volgende zaterdag.
De dennenbossen van Zolder, is waar het allemaal begon in maart van dit jaar. Een lente en een zomer later zijn de bolides van de 100 Series by BGDC er terug, met een format dat door velen toch wel erg wordt gewaardeerd: een kwalificatiesessie in de ochtend (09u02-09u47) en een strijd van 200 minuten in de namiddag (14u30-17u50). Kortom, het zal er weer intens aan toegaan, maar tevens ook heel delicaat op een omloop die veeleisend is voor de mechaniek…
 
Van Woensel/Mertens/Van Egdom - Marc Cars BMW V8
Van Woensel/Mertens/Van Egdom - Marc Cars BMW V8
Wat de jacht op de eindzege betreft, kunnen we nog maar eens een intense strijd verwachten tussen de Australisch gebouwde MARC Cars, de beste Porsches en de snelste wagens in de Klasse E. De MARC Focus V8 #2 van Raphaël van der Straten en Nathan Vanspringel, al de laureaten op Hockenheim, zal opnieuw van start gaan als de favoriet, maar ze zullen moeten oppassen voor de MARC BMW V8 #66 in handen van Chris Van Woensel, Dirk Mertens en Maurits Van Egdom. Die zullen erop gebrand zijn om eindelijk een resultaat van eerste keuze neer te zetten. En dan zijn er nog de Nederlandse broers Ferhat en Evren Yondem, terug van weggeweest op de Porsche 911 GT3 Cup van het Speedlover van André Van Hoof, die Zolder kent als zijn broekzak…
 
Denis Vanmol - Porsche 718 Cayman GT4
Denis Vanmol - Porsche 718 Cayman GT4
Als deel van de troepen van de Klasse G+, zullen de diverse Porsche Cayman weer te duchten zijn op de langere afstand. Het wordt opletten voor de nummer #11 van  Maarten en Mees Roos, de #15 van Rolf Lietart en Jarne Geussens, de #16 van Denis Vanmol, Fred Bouvy en Marc-Olivier Van Oppens, of ook nog de #982 van Karl White en Paul Geeris. Deze groep aan jagers telt in zijn rangen ook de iets oudere Porsche 911 GT3 Cup, type 996, in handen van Johan en Michael Van Peperzeel.
 
Kan een toerwagen voor de verrassing zorgen in Zolder? Gezien de onzeker weesomstandigheden, die worden aangekondigd voor zaterdag, is alles mogelijk. Twee Cupra zullen we dan in het oog moeten houden: de #25 van Yardy Hoogwerf en Steven Teirlinck en de #43 van Gunther en Maxime Van den Hove, bijgestaan door Wim Bradt. Een andere wagen die de dienst uitmaakt in de Klasse E, de Peugeot RCZ Cup #421 van Fabrice Massin en Pierre Léonard, die eveneens zal proberen zijn slag te slaan.
 
In de Klasse F komt er een traditioneel duel, met de te duchten BMW Z4 #94 van André en Guillaume Patze tegen de Seat Leon Supercopa Mk2 van Eric de Boeck en Jean-Luc Peigneur.
 
Hervé Deger/François Jeukenne/Jérôme Heinen - Renault Clio
Hervé Deger/François Jeukenne/Jérôme Heinen - Renault Clio
Eens te meer is het de Klasse B, die van de twee-liters, waar we het grootste contingent aan wagens zien van deze manche van de 100 Series by BGDC. Op de piste zijn er de langverwachte Renault Clio Cup van Benjamin Renaud en Olivier Meurens, die het zullen opnemen tegen de andere bolides van dat merk met Hervé Deger, François Jeukenne en Jérôme Heinen (#37), Nicolas Busschaert en Nicolas Van Zandycke (#88), Yvan Muller en Gaël Frère (#96), Patrick Asnong, Fred Faucon en Gautier Martin (#110), en ook nog Philippe Ramaekers, Olivier Debroux en Romain Pasteels (#659). De tegenstand komt uiteraard van de Vauxhall Astra Coupé #777 van Philippe Ménage en Guy Katsers, maar ook van de Honda Civic #6 van Patrick Van Billoen en Navric De Laet, de #53 van Christian Franken, Alain De Coninck en Martin Franken, zonder de te duchten #99 te vergeten van de Britten Ricky Coomber en Mark Simmons.
 
Aan de kant van de 1600cc (Klasse A) tenslotte zal de Renault Clio #69 van Rogier Van Kuijk en Thomas Leten moeten opletten voor de Honda Civic #13 van ‘’Ironman’’ Marco Van Belle, de gelijkaardige bolide van Jean-Didier Ronveaux en Georges Pons, zonder nog de Peugeot 206 #70 van Patrick Vander Eecken en Nicolas La Monica te vergeten.
 
Zoals men kan zien, is  er geen gebrek aan interessepunten deze zaterdag in Zolder. Dat alles wel in een gemoedelijke sfeer, die zo eigen is aan de 100 Series by BGDC…

Hundred Series by BGDC



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op vrijdag 14 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons