van der Horst

De #280 Milo Socardenne weer op het rechte pad tijdens het Franco Fun Festival

VW Fun Cup #280 - Milo Socardenne
VW Fun Cup #280 - Milo Socardenne
Er was een groots feest beloofd en dat is er ook gekomen: 115 VW Fun Cups – afkomstig uit de Belgische en Franse competitie – namen de start van de acht uur van het Franco Fun Festival. Na een moeilijk seizoensbegin vond de #280 Milo Socardenne opnieuw de weg naar de zege door de derde race van het seizoen te domineren. Het podium van de Belgische competitie werd vervolledigd door de #477 DRM Autographe en de #486 Michaël Mazuin Sport.
  • 24 Hours of Zolder
Na veel pech tijdens de eerste races, was de zege voor het eerst dit jaar in de VW Fun Cup powered by Hankook weggelegd voor de #280 Milo Socardenne. Een gepaste strategie, onfeilbare betrouwbaarheid, snelheid en perfecte regelmaat: alle elementen waren verenigd om Lorenzo Donniacuo, Kevin Caprasse en Timo Van Impe te laten zegevieren in de acht uur van het Franco Fun Festival.
 
“Eindelijk!” jubelde Kevin Caprasse aan de aankomst. “De eerste meetings draaiden uit op een enorme ontgoocheling. Telkens verloren we de kans om te winnen in het eerste uur van de wedstrijd. We wouden absoluut reageren en dat is gelukt! Dit succes zal ons een boost geven voor de rest van het seizoen.”
 
VW Fun Cup #199 - DRM Credeco
VW Fun Cup #199 - DRM Credeco
De #477 DRM Autographe werd in de openingsronden slachtoffer van een leegloper, maar de rijders haalden alles uit de kast om toch terug te komen op de koplopers. Zonder succes. Door tweede te worden op iets meer dan een minuut van de winnaars, bouwen Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Émile De Dryver wel een kleine voorsprong op in het klassement. Logisch, want de #199 DRM Credeco (ophanging) en de #480 Milo Tourneur (benzinepech) kenden beide problemen waardoor een top 10-notering onmogelijk werd.
 
Verder is het onmogelijk om niet de prestatie van de #486 Michaël Mazuin Sport aan te kaarten. Niet alleen wonnen Michaël en Louis Mazuin in de Fun-categorie (teams zonder Top Gun), maar bovendien tikten ze aan op een fenomenale derde plaats in het algemene klassement. Een mooie revanche voor vader en zoon, die erg snel waren in Zandvoort maar met pech af te rekenen kregen.
 
Aan de voet van het podium vonden we de #426 AP by Acome van Jean-Luc Vandormael, Gilles en Pierre Piron, en de #465 Compact Machinery by Leader van Tristan Földesi, Edouard Chevalier, Benoit Dupont en Antoine Morlet. Voor de vertegenwoordigers van Leader Racing vormt dat mooie resultaat een revanche voor een weekend dat slecht was begonnen met een indrukwekkende crash tijdens de vrije trainingen.
 
De Fun-categorie goed vertegenwoordigd in de top 10
 
Acome Racing, titelhouder in het Franco Fun Festival, liet een meer dan degelijke prestatie noteren in de Fun-klasse. Het team van Manu Nava werd enkel geklopt door de #486 Michaël Mazuin Sport en plaatste bovendien twee wagens op het podium van de categorie. De #426, vierde algemeen, werd tweede in de divisie, voor de #278 Acome Racing by AP van Manu Nava, David Doutrepont, Olivier Maréchal en Alexandre Charlier. Dat viertal finishte daarnaast op de achtste plaats in het algemene klassement.
 
Net daarachter vonden we de laureaten in de Pure-competitie (rijders met voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring in de autosport) op de #399 DRM Materne. Jean-Luc Heymans, Nathan Brauns en Martin Businaro zegevierden ondanks een strafronde, voor de #487 AC Motorsport (Geert Windels-Benoit Arnaudet-Raphaël Bolle de Bal-Ralph Pierard) en de #469 Allure Team (Henk Rogiers-Gregory Rossel-Christophe Grosjean-Christophe Boniver). 
 
Davy Sneppe, Michiel Lescroart en Bram Mouton (#254 VFC by DPW Racing) veroverden een tweede opeenvolgende overwinning in de Vintage-categorie, voor wagens van de eerste generatie. Ze deden beter dan de #40 VFC by Team 40 van Patrice Trenchant, Simon Duterme en Quentin Laruelle en de #46 VFC by les As du Batiment van Didier Lecloux en Mathieu Simoné.  
 
Een speciale vermelding is er voor twee teams: op de #377 Ladies First by MMS reden Camille Mazuin en Lyssia Baudet naar een opmerkelijke elfde plaats, terwijl Didier Forrier, Louis Mortreu en Dorsan De Craene (#105 Team All Signs by SGRT.be) de zege behaalden in Retro, bovenop een knappe achttiende plaats in het algemene klassement.  
Een derde verschillende winnaar voor de Biplace-categorie 
VW Fun Cup #315 - Fun 4 Racers by Comtoyou
VW Fun Cup #315 - Fun 4 Racers by Comtoyou
Na de #377 Michaël Mazuin Sport in Mettet en de #342 Milo Monster Trendy in Zandvoort, was het in de Ardennen aan de #315 Fun 4 Racers by Comtoyou om te zegevieren in de Biplace-categorie, waar passagiers mogen proeven van de spectaculaire racekever. Norbert Camara, Marc-Olivier Van Oppens, Geoffrey Bara en Frédéric Taquet waren in Spa-Francorchamps ongrijpbaar. Na een vierde en een tweede plaats tijdens de twee eerste races mag het viertal ongetwijfeld tot de titelkandidaten in de categorie worden gerekend. 
 
De veelvoudige kampioenen Gautier Engisch, Miguel Coppieters, Philippe Reynens, Philippe Denis en Maxime Pasture (#365 Car-Pass LRE by DRM) zat er in Francorchamps niet meer in dan een bronzen medaille. Het vijftal werd voorafgegaan door een aangename verrassing: de #360 Milo CBRS van Alain Dupont, Philippe Fisette en Michel Koning. 
 
Voor de andere wagens van Milo Racing werd het Franco Fun Festival een wedstrijd om snel te vergeten. De #342 Milo Monster Trendy van regerende kampioenen Eric Jardon, Francis en François Plunus liep al tijdens de startfase schade op en zou later in de wedstrijd nog een tweede keer in de klappen delen.  
 
Met meer dan honderd wagens en bijna vijfhonderd rijders aan de start was het Franco Fun Festival opnieuw een geslaagde voorbereiding voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup op 8, 9 en 10 juli. Eerst ligt de focus echter bij een boeiende verplaatsing naar Frankrijk en het voormalige F1-circuit van Magny-Cours. Afspraak over drie weken!

VW Fun Cup press  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons