van der Horst

De #280 Milo Socardenne winnaar van een prachtige driestrijd in Anneau du Rhin

#280 Milo Socardenne - Van Impe/Donniacuo/Caprasse
#280 Milo Socardenne - Van Impe/Donniacuo/Caprasse
Twaalf uur lang hebben drie teams elkaar in evenwicht gehouden. Dat is de samenvatting van een prachtige editie van de Kronos 12 Uur van de Elzas, zesde manche van de Fun Cup powered by Hankook, die na een intense strijd werd gewonnen door de #280 Milo Socardenne van Lorenzo Donniacuo, Timo Van Impe en Kevin Caprasse. De leiders in het kampioenschap nemen dankzij hun overwinning ook meteen een optie op de titel.
Wie veronderstelt dat Lorenzo Donniacuo, Timo Van Impe en Kevin Caprasse (#280 Milo Socardenne) op het Circuit de l’Anneau du Rhin van de polepositie naar de overwinning zijn gestormd, heeft het niet bij het rechte eind. Voor de leiders in het kampioenschap begon de wedstrijd immers met een valse noot: een drive through omdat een teamlid net voor de formatieronde in contact was gekomen met de auto.
 
De inhaaljacht werd ingezet op twee teams die zich hadden losgerukt van het peloton: de #424 Groupe Lemoine by M3M (Cédric Bollen-Matteo Raspatelli-Michael Leenders) en vooral de ijzersterke #517 DDK Mega (Claude Pirson-Benjamin Lessennes-Yann Ehrlacher), dominant in de eerste wedstrijdhelft. Het tijd werd vervolgens langzaam gekeerd, maar de verschillen bleven miniem. Pas toen de wedstrijd op een voor de #280 ideaal moment werd geneutraliseerd, was de zege in kannen en kruiken. De #424 van de winnaars van de Hankook 25 Hours Fun Cup tikte als tweede aan, voor de #517 van lokale held Yann Ehrlacher.
 
#280 Milo Socardenne - Van Impe/Donniacuo/Caprasse
#280 Milo Socardenne - Van Impe/Donniacuo/Caprasse
“We hebben het laken naar ons toe kunnen trekken omdat we in staat waren het ritme nooit te laten zakken, in tegenstelling tot onze concurrentie”, analyseert Kevin Caprasse. “Desondanks moesten we met het mes tussen de tanden blijven racen, want over de boordradio hoorde ik dat het verschil nooit groter was dan tien seconden. De aanpak die we sinds Charade hanteren, om alles te geven maar nooit onbezonnen risico’s te nemen, heeft geloond. We trekken dan ook met dezelfde tactiek naar de finale in Zolder.”
 
Het drietal van de #280 Milo Socardenne zakt af naar Limburg als grote favoriet voor de titel in de Fun Cup powered by Hankook, door een mindere prestatie van de #480 Milo Tourneur van Guillaume Mondron, Maxime Soulet, Simon Tourneur en Gilles Verleyen. De regerende kampioenen kwamen op de vierde plaats over de meet, voor de #498 Compact Machinery by Leader (Benoit Dupont-Tristan Földesi-Edouard Chevalier-Enzo Ferrari) en de #446 Milo Racing (Sébastien Kluyskens-Kevin Balthazar-Pieter Ooms).
 
De #426 AP Mecanics (Martin Leburton-Gilles Piron-Pierre Piron-Nathan Diederickx), in mei nog winnaar van het Franco Fun Festival, verdween uit de race na een crash ten gevolge van een remprobleem. Voor Gilles Piron waren er gelukkig geen zware blessures. 
Fun: Michaël Mazuin Sport met kop en schouders
In de achtervolgende groep bevond zich eveneens de #486 Michaël Mazuin Sport van Lucas Taelman, Louis Mazuin en Nathan Brauns, die lange tijd gelijke tred kon houden met de deelnemers uit de Cup-categorie (voor teams met Top Gun-rijder). Het drietal reed dan ook twaalf uur lang aan de leiding in de Fun-klasse  (voor teams zonder Top Gun), ondanks een ongeplande pitstop nadat de lampen waren losgekomen.
 
In de achtervolging zagen we gekende gezichten: het podium werd namelijk vervolledigd door de #415 Clubsport Racing (Koen De Wit-Matisse Lismont-Antoine Morlet) en de #489 Milo HHH (Marnix Hommerson-Alexander Hommerson-Niek Hommerson). Vooral voor de Nederlandse familie had er meer in gezeten zonder een contact met een van de bandenstapels in de chicane.
Pure: de zege en de titel de #487 AC Motorsport 
Even leek de tegenstand tijdens de openingsfase in staat om een vuist te maken, maar al snel stelde de #487 AC Motorsport orde op zaken in de Pure-categorie, waar rijders racen met voornamelijk de Fun Cup op hun palmares. Een derde opeenvolgende zege kwam niet in gevaar voor Raphael Bolle Debal, Ralph Pierard en Benoit Arnaudet, die meteen ook zeker zijn van de titel in hun categorie.
 
De #114 Clubsport Racing van Philip Vandewalle, Olivier Aerts en Jean-Luc Heymans proefde bij aanvang van de leidersplaats en tikte uiteindelijk als tweede aan in de categorie, na een duel met de #53 Nice Cars – Wondercar (Simon Carrera-Frédéric Bocquet). De #283 Milo Allure (Christophe Grosjean-Henk Rogiers-Vincent Van Melderen), die zegevierde in Mettet, strandde aan de voet van het podium, de #278 Eastkart by Acome (Nicolas Fedorenko-Frédéric Delhez-Dusty Kukenheim-Mitchell Kukenheim), winnaar van het Franco Fun Festival, moest door een motorprobleem de handdoek in de ring gooien.
Biplaces: DPW Racing op het elan van de 25 Hours 
Ook op het circuit van Anneau du Rhin profiteerden passagiers met volle teugen van het spektakel van de Fun Cup powered by Hankook. De sportieve strijd werd, net als tijdens de Hankook 25 Hours, gewonnen door het West-Vlaamse DPW Racing. De #381 van het viertal Davy Sneppe-Michiel Lescroart-Mathieu Simoné-Bram Mouton zegevierde met maar liefst vier ronden voorsprong op de #361 Hurricane by Leader van Benoit Dupont, Edouard Chevalier, Christian Gengoux en Dimitri Rolin. De bronzen medaille was voor de #315 Fun 4 Racers by Comtoyou van Geoffrey Bara, Alexandre Coffe en Frédéric Taquet. De #388 Milo CBRS van Alain Dupont, Philippe Fisette en Michel Koning viel in de absolute slotfase van het podium door remproblemen.
 
“Het is heel bijzonder om als klein team met relatief weinig ervaring in de discipline voor de tweede keer op rij te winnen”, reageert teambaas en rijder Davy Sneppe. “We hebben eindelijk een probleemloze wedstrijd achter de rug en dan geeft het natuurlijk vertrouwen om als winnaar afgevlagd te worden. Hopelijk kunnen we tijdens de finale in Zolder, bij onze thuiswedstrijd, een gooi doen naar een derde succes!”
 
Een contact met het decor deed de #365 Car-Pass LRE by Comtoyou (Stéphane Lémeret-Philippe Denis-Quentin Denis-Gautier Engisch-Philippe Reynens-Antoine Petronio) terugvallen naar de zesde plaats van het Biplace-klassement. Zonder de opgelopen schade behoorde de tweede plek tot de mogelijkheden.
 
Na een uithoudingsrace met aankomst in het donker, opteert de Fun Cup powered by Hankook opnieuw voor zijn traditionele format van acht uur voor zijn finale in Zolder. Het Limburgse circuit staat traditioneel garant voor een leuk kijkstuk. Afspraak dus voor het laatste hoofdstuk van het seizoen 2023 op 7 en 8 oktober!

Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Fun Cup op maandag 18 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée Nostalgie.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons