van der Horst

De #477 DRM Autographe wint in Magny-Cours na prangende eindsprint

DRM Motorsport - VW Fun Cup #477
DRM Motorsport - VW Fun Cup #477
Wat een finale! Net als in 2019, toen de VW Fun Cup powered by Hankook voor het laatst te gast was op het Circuit de Nevers Magny-Cours, streden drie teams afgelopen zondag tot de ultieme minuten mee voor de overwinning. Voor de tweede keer dit seizoen was de hoofdprijs voor de #477 DRM Autographe van Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Emile De Dryver, al bedroeg de voorsprong op de #480 Milo Tourneur (Guillaume Mondron-Simon Tourneur-Gilles Verleyen) en de #280 Milo Socardenne (Kevin Caprasse-Lorenzo Donniacuo-Timo Van Impe) aan de eindmeet minder dan vijf seconden.
  • Hamofa Performance
Er bestaat geen betere manier om het water in de mond te krijgen voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup – het hoogtepunt van het seizoen over iets meer dan een maand – dan de meeslepende slotfase van de wedstrijd op het circuit van Magny-Cours! Een neutralisatie op iets minder dan een uur van het einde bracht de koplopers dichter bij elkaar en bij de herstart opende Guillaume Mondron (#480 Milo Tourneur, de teamgenoot van Simon Tourneur en Gilles Verleyen) de aanval op leider Cédric Bollen (#477 DRM Autographe, samen met Sébastien Kluyskens en Emile De Dryver).
 
De kloof bedroeg aanvankelijk zeven seconden, maar ronde na ronde kwam de winnaar van de Kronos 8 Hours of Mettet dichterbij… om uiteindelijk te stranden op iets meer dan twee seconden. “Ik had weinig overschot!” reageerde een opgeluchte Cédric Bollen aan het podium. “Om te vermijden dat er iets zou mislopen, heb ik geen onberedeneerde risico’s genomen, terwijl Guillaume kon strijden met het mes tussen de tanden. We zijn erg gelukkig dat alles goed is afgelopen en trekken met veel vertrouwen naar de 25 Hours.”
 
Opvallend: de drie teams op het eindpodium hadden een inhaalrace achter de rug, na een straf van de wedstrijdleiding. Eerst moesten de leiders in het kampioenschap halfweg een Stop & Go afwerken vanwege een inbreuk op het reglement in de pitlane, daarna kreeg de #480 een straftijd vanwege een te korte pitstop.
 
Het algemene podium werd vervolledigd door de winnaars van het Franco Fun Festival, de #280 Socardenne Milo van Kevin Caprasse, Lorenzo Donniacuo en Timo Van Impe, die de schade konden beperken na een moeizame aanvangsfase en een straftijd vanwege… een te korte pitstop. De Milo-rijders kwamen uiteindelijk vier seconden tekort voor de overwinning.
 
Daarachter realiseerde de #13 SP Consulting by AC van Mathieu Detry, Matts Breckpot en David Dermont met een vierde plaats zijn beste resultaat van het seizoen. 
Kampioenschapsleiders succesvol in Fun en Pure
Het is ondertussen een goede gewoonte geworden in de VW Fun Cup powered by Hankook: de beste teams uit de Fun-categorie (teams zonder Top Gun-rijders) en de Pure-klasse (voor rijders die voornamelijk de VW Fun Cup op het palmares hebben staan) streden mee voor het algemene podium.
 
Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup #486
Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup #486
Voor de tweede opeenvolgende keer was de zege in de Fun-categorie voor de #486 Michaël Mazuin Sport van Michaël en Louis Mazuin, ditmaal weer in het gezelschap van Camille. De racende familie tikte aan op een prachtige vijfde plaats in het algemene klassement, op een ronde van de winnaars, en zonder een kapotte voorbumper was er vermoedelijk nog meer mogelijk geweest.
 
Ook Quentin Denis, Julien Schein en Florian Van Dooren (#199 DRM Credeco) hadden in het algemene klassement hoger kunnen mikken dan de zesde plaats aan de aankomst. Door een losgekomen motorkap gingen echter meer dan twee ronden verloren. De revelaties vochten wel terug naar de tweede plaats in de Fun-klasse, voor de #415 Clubsport Racing van Pieter Ooms en Koen De Wit, en zegevierden bovendien in Pure.
 
DRM Motorsport - VW Fun Cup #199
DRM Motorsport - VW Fun Cup #199
In de divisie voor VW Fun Cup-specialisten waren de overige podiumplaatsen voor de #399 DRM Materne (Nathan Brauns-Claude Poncelet-Jean-Luc Heymans) en de #487 AC Motorsport van Raphael Bolle Debal, Benoit Arnaudet, Geert Windels en Ralph Pierard.
 
In de Vintage-categorie was de zege voor de derde keer dit jaar voor de #254 VFC by DPW Racing van Davy Sneppe, Michiel Lescroart en Steve Claeys. Jammer genoeg moesten zowel de #40 VFC by Team 40 als de #46 VFC by les As du Batiment nog voor de start de handdoek in de ring gooien. 
Biplace: zegeduel te vroeg afgebroken
De vierde wedstrijd van het seizoen 2022 draaide dus uit op een succes voor de leiders in de verschillende kampioenschappen. In de Biplace-categorie trokken Edouard De Braekeleer, Miguel Coppieters, Rudy Servol, Philip Denis en Stéphane Lémeret (#365 Car-Pass LRE by DRM) immers eveneens aan het langste eind.
 
Car-Pass LRE by DRM - VW Fun Cup #365
Car-Pass LRE by DRM - VW Fun Cup #365
“We hebben in de openingsfase een prachtig duel beleefd met de #315 (Fun 4 Racers by Comtoyou, n.v.d.r.), deed Miguel Coppieters zijn verhaal aan de aankomst. “Ze kenden echter een probleem met de benzinetoevoer en dat is echt jammer, want we genoten met volle teugen van de competitie. Nadien hebben we onze voorsprong kunnen controleren. We pakken hier de volle pot: niet alleen winnen we de wedstrijd, we hebben daarnaast het maximaal toegelaten aantal passagiers meegenomen. Dit resultaat schenkt met andere woorden veel voldoening!”
 
Voor het eerst stond de #316 van Currus Racing op het podium van de Biplace-categorie. Raphael Renaudin, Loic Lanoe, Jonathan Crinquant en Pierre Auburtin eindigden op de derde plaats, achter de #356 Drive 4 Fun by Milo van Sébastien Jungen, David Determe en Stéphane Villers.
 
De liefhebbers van de spectaculaire racekevers van Kronos Events tellen vanaf nu met veel ongeduld af naar de 24ste editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, op 8, 9 en 10 juli op het Circuit de Spa-Francorchamps. En op basis van de eerste vier wedstrijden van dit seizoen kunnen we met zekerheid zeggen: de spanning zal er weer te snijden zijn!

VW Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op maandag 6 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons