van der Horst

De Ardenne Roads weer naar de lente

Voor het team van Trajectoire, onder leiding van Jean-François Devillers, en heel wat andere betrokkenen uit de evenementensector, is er echt een voor en een na het jaar 2020. Een duidelijk bewijs daarvan is de 20ste editie van de Ardenne Roads, die weer naar de maand april verhuist, en zijn onderkomen vindt in een ander hoofdkwartier.
Na al het gedoe van 2020, als gevolg van de gezondheidscrisis, wilden we vooral weer in alle sereniteit kunnen werken. We willen ook een bladzijde omdraaien en dat door een nieuw kader voor ons prestigieus evenement voor te stellen”, legt Jean-François Devillers uit. “De Ardenne Roads 2021 vindt plaats op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 april. Concreet zullen de administratieve en technische activiteiten op donderdag volbracht worden, alvorens de deelnemers een avond in Goodwood-stijl gepresenteerd krijgen. Het parcours, van de hand van Robert Rorife, wordt op vrijdag en zaterdag afgewerkt, alvorens de prijzen zaterdag rond de klok van vijven ’s avonds, worden uitgereikt.”
 
Geruime tijd zagen we de Ardenne Roads in het kader van de Ardennen rond de waterstad Spa, maar nu verhuist de proef richting de Famenne, om haar intrek te nemen in het Kasteel Jemeppe in Hargimont, in het hartje van de provincie Luxemburg, tussen Marche-en-Famenne en Rochefort. Dat gebouw dateert uit de 13de eeuw en valt op door zijn imposante, historische en ravissante stijl en dat alles in een domein van maar liefst 65 hectares.
 
“We wilden vernieuwen, maar ook werken vanuit een plek die makkelijker is dan een stadscentrum”, gaat Jean-François Devillers verder. “Het kasteel Jemeppe, een gesloten privédomein, laat toe om de veiligheid van het evenement nog beter te garanderen, maar bovendien kunnen we er makkelijker perifere activiteiten op poten zetten. Ook zullen de diverse vertrekken van het gebouw leuke verrassingen herbergen en is er uiteraard de mogelijkheid om in een schitterend kader te overnachten. Het kasteel ligt geografisch gezien ook centraler, wat maakt dat we het evenement kunnen vernieuwen en dat met een parcours dat het meer westelijke deel van de Ardennen zal doorkruisen. De deelnemers zullen dat zeker waarderen. Uiteraard zal de combinatie van een historisch gebouw met zoveel prachtige, oude wagens, zeker geslaagd zijn.” 
 
De Ardenne Roads van Trajectoire wacht dus een nieuwe toekomst. Afspraak op de vernieuwde website www.trajectoire.be voor meer informatie.

Trajectoire.beSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op maandag 11 januari 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons