van der Horst

De Audi R8 GT4 van naderbij bekeken (+ Foto's)

Audi R8 LMS GT4
Audi R8 LMS GT4
Zoals we gisteren aankondigden, heeft Audi in New York het doek gehaald van haar derde telg in de moderne racefamilie, de GT4-specificatie van de Audi R8. De bolide moet zijn racedebuut krijgen in de 24 Uren van de Nürburgring, welke over anderhalve maand wordt gehouden en kan onder meer starten in het Belcar Endurance Championship.
  • Circuit Zolder
Audi R8 LMS GT4
Audi R8 LMS GT4
Na de Audi R8 LMS GT3 in 2009 (gevolgd door de tweede generatie in 2015) en de Audi RS 3 LMS TCR snijdt het merk met de vier ringen met deze Audi R8 LMS GT4 alweer een nieuw hoodstuk aan. De  jongste telg van de familie is afgeleid van de Audi R8 Coupé V10 productiewagen en rolt eveneens van de band bij quattro GmbH in Neckarsulm. In de eerste helft van het jaar moet de bolide op punt gesteld worden voor homologatie, terwijl tegen het einde van het jaar de eerste modellen aan klantenteams overal ter wereld moeten worden geleverd.

Audi R8 LMS GT4
Audi R8 LMS GT4
De wagen beschikt over een 5,2 liter V10 uit Hongarije die, afhankelijk van de uiteindelijke homologatie, een 500-tal pk op de achterwielen plaatst (vierwielaandrijving is niet toegelaten door de reglementen). Hierbij vertrouwt Audi op een zeventraps sequentiële bak met dubbele koppeling, vanzelfsprekend voorzien van paddle shift, en een aangepast uitlaatsysteem. De kleine broer van de GT3 deelt onder meer 60% van de onderdelen met de productiewagen (50% bij de GT3); dat is niet vreemd gezien de regelgeving weinig ruimte laat voor aanpassingen. In ons land zouden we de wagen onder meer aan de start kunnen zien van het Belcar Endurance Championship, terwijl hij vanzelfsprekend ook welkom is in de GT4 European Cups, de VLN en de 24H Series van Creventic.
 
Foto's: Audi AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT4 op woensdag 12 april 2017.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons