van der Horst

De Balade van de Legend Boucles Bastogne 2024 vindt op zaterdag 4 mei plaats

Legend Boucles @ Bastogne
Legend Boucles @ Bastogne
Het is een succesverhaal dat perfect past in de traditie van de bekende Legend Boucles @ Bastogne! Herinnert u zich dat in de lente van 2021, toen de gezondheidscrisis nog voor heel wat gezondheidsmaatregelen synoniem stond, de Royal Automobile Club de Spa de krantenkoppen haalde met de eerste editie van de Balade van de Legend Boucles Bastogne. Het hoofddoel was om letterlijk in de bandensporen te treden van de beroemde rally voor historische wagens, met een parcours dat anderzijds toegankelijk voor iedereen zou zijn - zowel voor oldtimers als voor moderne wagens - en dat de hoogtepunten van de Legend Boucles @ Bastogne door de jaren heen met elkaar verbond.
Het resultaat toentertijd: 450 teams aan de start! Ze toonden zich allemaal even opgetogen over de ervaring en de professionele organisatie van de toertocht, die zijn gelijke niet kende. Dat succes werd de afgelopen twee jaar bevestigd, vooral omdat het feestelijke karakter van het evenement opnieuw groeide, met een start die de naam van de beroemde Place McAuliffe waardig is. 
 
Legend Boucles @ Bastogne
Legend Boucles @ Bastogne
Op zaterdag 4 mei 2024 staat de vierde uitgave van de toertocht op de wegen van de Legend Boucles Bastogne op het programma. Het evenement vindt nog steeds op één dag plaats, met de mogelijkheid van een 'extra lus' tijdens de avonduren, om ons eraan te herinneren dat bij de Legend Boucles de zaterdagetappe altijd finisht in het schijnsel van de koplampen...  
 
In de gelederen van de Royal Automobile Club de Spa geldt duidelijk ‘never change a winning concept’: opnieuw is er onuitgegeven parcours, van de hand van Eric Chapa, en de grootste gezelligheid van het ene eind van de dag tot het andere, zullen altijd de sterke punten zijn.
 
Nog nooit een roadbook in handen gehad? Maakt u zich geen zorgen, het roadbook voor de Balade van de Legend Boucles Bastogne is zo opgesteld dat de deelnemers op het juiste pad blijven en zich continu amuseren.
 
De deelname aan de editie 2024 van de Balade van de Legend Boucles Bastogne kost 90 euro voor een auto van voor 1987 en 110 euro voor een auto van na 1987, alles voor een bemanning van twee personen. De nachtelijke lus kost 40 euro. Deze prijzen zijn precies hetzelfde als bij de vorige edities.
 
Zodra de Legend Boucles @ Bastogne 2024 voorbij is, is het mogelijk om zich officieel in te schrijven voor de Balade van de Legend Boucles Bastogne 2024. We houden u op de hoogte...
 
RACSpa.beDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op zaterdag 4 november 2023.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons