van der Horst

De Belgian VW Club klaar voor de Haspengouw Rally

Belgian VW Club - VW Polo GTI
Belgian VW Club - VW Polo GTI
Met de Haspengouw Rally, nu zaterdag 23 februari, wordt het Belgisch kampioenschap Rally en het seizoen van de Belgian VW Club officieel op gang geschoten. Met hun Polo GTI trekken Jonas Langenakens en Guillaume Dilley met een dubbele ambitie naar Landen: zo snel mogelijk het functioneren van hun nieuwe wagen onder de knie hebben en het potentieel tonen.
  • LTF
De Haspengouw Rally is het speelterrein van Jonas Langenakens.  De vicekampioen van België 2011 heeft er al meermaals geschitterd en behaalde er 2 jaar geleden nog een prachtige tweede plaats. Maar, Jonas zal niet in de beste omstandigheden aan de start verschijnen van zijn thuisrally: “Ik heb griep”, aldus de piloot uit Landen. “Ik ben momenteel aan mijn bed gekluisterd en kon afgelopen dinsdag ook niet deelnemen aan de test. Heel vervelend want ik hoopte er de Polo GTI te ontdekken. Aangezien ik nooit eerder met een auto met voorwielaandrijving deelnam aan een rally, was dit dus een belangrijke kans om de wagen te leren kennen. Maar het zou echt niet gegaan zijn...”
 
De ploegmaat van Lennert Salmon moet er dus in de eerste plaats voor zorgen dat hij vrijdag voldoende hersteld is voor de verkenningen. “Ik weet nog niet goed waaraan ik me moet verwachten”, geeft hij toe. “Alles zal afhangen van de tijd die ik nodig heb om me aan de wagen aan te passen... Maar ik heb er alle vertrouwen in! Mijn vader en co-piloot waren op de test aanwezig en vertelden me dat ze onder de indruk waren van het professionalisme van de ploeg van RGMI en hun sympathieke voorkomen. Ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken!”
 
Guillaume Dilley, door de RACB eind 2012 nog genomineerd voor de titel “Rookie of the Year”, beschikt dan wel niet over de ervaring van zijn Vlaamse teamgenoot, hij kon dinsdag wel uitgebreid testen in Royompré. “Het was de eerste maal dat ik de Polo GTI bestuurde”, aldus de jongeman uit Lasne die afgelopen zondag 22 kaarsjes mocht uitblazen. “Ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast was. Vanzelfsprekend zal het aanpassen worden aan de versnellingsbak, maar het is uiteindelijk comfortabeler dan wat sommigen eerder lieten uitschijnen. Het is vooral een kwestie van anders te leren remmen... Daartegenover staat dat ik het chassis en de motor echt top vind, net zoals de motriciteit trouwens. Het is een wagen die doet wat je ermee wil en hij verrast je niet. Nee, ik voelde me snel op mijn gemak. Bovendien hebben we prima werk geleverd met René Georges en zijn ploeg. Goed voor het vertrouwen dus.”
 
Wat de ambities betreft, blijven Guillaume en zijn co-piloot wel wat voorzichtig. “De instructies van de Belgian VW Club zijn duidelijk: aankomen!”, klinkt het eensluidend. “Voor de rest zal alles afhangen van het verloop van de rally, maar het moet de bedoeling zijn om zoveel mogelijk tijden te draaien die vergelijkbaar zijn met die van de betere wagens uit de categorie R2.”
 
Op enkele dagen van de start van deze nieuwe operatie, blikt Charles-Henri Bonnet opgewonden en vol ongeduld vooruit. “We willen vooral dat beide wagens de eindstreep halen”, aldus de Secretaris-Generaal van de Belgian VW Club. “Met het nummer 23 en 27, werden Jonas en Guillaume eerder verwend door de organisator. Ik denk dat ze snel het potentieel van de Polo GTI zullen bewijzen en dat de verhouding kostprijs/prestaties onklopbaar zal zijn. Zowel de wagen als de twee teams beschikken in ieder geval over het potentieel mooie dingen te laten zien. Ik kijk alvast reikhalzend uit naar zaterdag!”
 
De deelnemers werken vanaf 8u15 in totaal 14 chronoritten. De rally eindigt omstreeks 19.00u in het service park. Afspraak op de Hannuitsesteenweg in Landen.

Belgian VW Club Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 21 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons