van der Horst

De CREVENTIC SERIES powered by Hankook 2019 starten met Hankook 24H DUBAI

Start 2018 Hankook 24H DUBAI
Start 2018 Hankook 24H DUBAI
Er zijn niet zoveel zekerheden in de dynamische wereld van de internationale autosport, maar het staat vast dat de race-actie in het nieuwe kalenderjaar van start gaat met de Hankook 24H DUBAI. Dit jaar vormt daarop geen uitzondering en zo is het Dubai Autodrome alweer voor het 14e jaar op rij gastheer voor de eerste grote internationale lange-afstandsrace voor GT’s, toerwagens en 24H Specials.
  • LTF
Abdulaziz Al Faisal
Abdulaziz Al Faisal
“Dubai is waar het voor ons allemaal begon met de eerste race van CREVENTIC in 2006”, zegt Gerrie Willems namens het Nederlandse bureau, de organisator en promotor van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team). “Het maakt ons trots en dankbaar, te zien hoe het evenement zich in de loop der jaren dankzij de voordurende ondersteuning van Dubai Autodrome en Hankook als onze titelsponsor in combinatie met de trouw van onze teams en rijders heeft ontwikkeld. Het is het vlaggenschip van onze serie en is gevestigd als een van de grote internationale lange-afstandsraces.”

Pitwalk 2018 Hankook 24H Dubai
Pitwalk 2018 Hankook 24H Dubai
De race in Dubai van dit jaar vormt de start van het Championship of the Continents 2019 in de 24H GT SERIES en de 24H TCE SERIES. Naast de wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten als de Aziatische ronde van het kampioenschap telt het beste resultaat van een van de beide Europese 24-uursraces van CREVENTIC, de Hankook 24H PORTIMAO (5-7 juli) en de Hankook 24H BARCELONA (30 augustus-1 september) alsmede het resultaat van de Amerikaanse ronde, de Hankook 24H COTA (15-17 november) hiervoor mee. Om in aanmerking te komen voor punten moeten teams aan wedstrijden op alle drie de continenten hebben deelgenomen.

Bijna 80 auto’s voor lange-afstandsklassieker in Dubai

In Dubai wordt een veld van bijna 80 auto’s verwacht met 57 inschrijvingen in de 24H GT SERIES en 22 deelnemers in de 24H TCE SERIES. In totaal zijn er 33 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd in het veld, een indrukwekkend bewijs van de internationale status van het evenement. Vooral de belangstelling vanuit het Verre Oosten neemt toe met niet minder dan 13 rijders uit Hongkong en zeven uit Japan.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini vs. SPS automotive Mercedes
GRT Grasser Racing Team Lamborghini vs. SPS automotive Mercedes
De A6-klasse voor GT3’s en vergelijkbare GT-auto’s is met 22 inschrijvingen de grootste categorie. Daaronder bevinden zich twee Mercedes-AMG GT3’s van het winnende team van Dubai vorig jaar, Black Falcon. Andere inschrijvingen in de klasse A6-Pro komen van de Audi-teams WRT, BWT Mücke Motorsport, Car Collection Motorsport en Attempto Racing, het Tsjechische Ferrari-team Bohemia Energy with Scuderia Praha, KCMG uit Hongkong met een tweetal Nissans, Lamborghini-team GRT Grasser Racing Team en meervoudig 24H SERIES-racewinnaar Herberth Motorsport met een Porsche 911. De A6-Am-klasse bestaat uit diverse teams met Mercedes-AMG, waaronder het voormalig kampioensteam Hofor Racing, Chevrolet Corvette, Audi R8 LMS, Porsche 911, Lamborghini Huracán en BMW M6.

De SPX-klasse omvat Vortex- and MARC-silhouet-auto’s, een BMW, een Lamborghini en een Porsche. In de 991-klasse zijn twaalf Porsche Cup-auto’s ingeschreven. In de SP2-klasse starten twee KTM X-Bows, terwijl de GT4-klasse met 14 auto’s van de merken Audi, BMW, Ginetta en Mercedes-AMG de stijgende populariteit van deze categorie aantoont.

TCR-klasse voert met 13 auto’s toerwagensegment aan

Met 13 ingeschreven auto’s voert de TCR-klasse het toerwagensegment in de 24H TCE SERIES aan. Audi, Cupra, Honda, SEAT en Volkswagen zijn in deze klasse vertegenwoordigd. De inschrijvingen in de SP3-klasse omvatten een Vortex, een Porsche en een Ginetta, terwijl de klasse A3 uit twee Lotus Elises en een BMW bestaat. Twee BMW M235i Racing Cup-auto’s in de CUP1-klasse completeren het veld.

QSR Racingschool - BMW M235i Racing Cup
QSR Racingschool - BMW M235i Racing Cup
Voor de eerste maal kent de Hankook 24H DUBAI formulewagens in het voorprogramma met de F4 UAE-serie als officiële supportklasse met maar liefst vier races. Woensdag 9 januari is gereserveerd voor privétests en de populaire ‘Welcome Party’ met barbecue in de paddock van Dubai Autodrome in de avonduren. Het officiële gedeelte op de baan begint op donderdag 10 januari met vrije trainingen van 9.45-14.00 uur, gevolgd door de kwalificatie voor de 24H TCE SERIES van 15.15-16.00 uur en voor de 24H GT SERIES van 16.15-17.00 uur. De avondtraining staat van 19.00-20.30 uur op het programma. Op vrijdag 11 januari is er een warm-up van 11.00-11.30 uur. De race start om 15.00 uur en gaat door tot het vallen van de finishvlag op zaterdag 12 januar om 15.00 uur, gevolgd door de prijsuitreiking.

Een livestream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van IMSA Radio en Radio Le Mans, is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Hankook is de officiële titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement. De volgende bedrijven zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock van Dubai Autodrome: DRD international voor pitbox-inrichting en wanden, Stand21 Racewear, Speedcom voor radio-apparatuur en ondersteuning en Racing Sportiva Racegear.

24H SERIES Middle East Championship en TCR Middle East met drie evenementen starten op 25-26 januari

Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Slechts twee weken na de Hankook 24H DUBAI organiseert CREVENTIC al het volgende evenement in de Verenigde Arabische Emiraten, want het debuutseizoen van het 24H SERIES Middle East Championship start met het eerste van in totaal drie evenementen. Deelname aan de Hankook 6H DUBAI (25-26 januari) staat open voor prototypes, GT’s en toerwagens. De TCR Middle East-toerwagenserie 2019, waarvan CREVENTIC eveneens als promotor optreedt, start tijdens hetzelfde weekeinde met twee races op Dubai Autodrome. De andere evenementen van de 24H SERIES Middle East Championship zijn de Hankook 4H ABU DHABI (1-2 februari) en de Hankook 10H DUBAI (7-8 februari). De TCR Middle East komt bij beide evenementen eveneens in actie. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

--- VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST HANKOOK 24H DUBAI 2019 ---
--- TIJDSCHEMA HANKOOK 24H DUBAI 2019 ---

Persbericht 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 4 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons