van der Horst

De Cup Challenge Benelux is eregast op Porsche feestjes op Assen en Zolder

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Na twee schitterende weekends met internationaal hoogstaande competities, gooit de Porsche GT3 Cup Challenge het voor de twee zomerse evenementen over een heel andere boeg. Op dinsdag 7 juli en donderdag 27 augustus wordt het raceprogramma op een weekdag afgewerkt, respectievelijk op het wereldvermaarde TT Circuit Assen en op Circuit Zolder. Tijdens deze speciale Porsche dagen kunnen rijders van het Duitse merk niet alleen de autosport van dichtbij ervaren maar ook zelf hun sportwagens over het circuit sturen! Sportief verdedigen Yannick Hoogaars (Am-Class) en Max van Splunteren (Pro-Class) dinsdag hun leidersplaats in de Porsche GT3 Cup Challenge, maar de concurrentie is klaar om toe te slaan.
Racen op een weekdag, helemaal nieuw is het niet, maar het is en blijft eerder een uitzondering. De drijvende krachten achter de Porsche GT3 Cup Challenge zetten de stap voor de twee meetings in de zomermaanden echter weloverwogen, om voor de laatste races van het seizoen, tweemaal op Circuitpark Zandvoort, weer naar een klassiek format weer te keren.

Series Manager Steven Stichelbout geeft tekst en uitleg bij de bijzondere planning van de races van de Porsche GT3 Cup Challenge in Assen en Zolder:
“Onze keuze past in een aanpak die ook door Porsche AG wordt aangegeven, met name het sportieve imago van het merk blijvend versterken. Beide evenementen verschillen evenwel van aanpak en laat ons met Assen beginnen. In Noord-Nederland willen we Porsche-klanten op een actieve manier bij onze competitie, de Porsche GT3 Cup Challenge, betrekken. De teams en rijders van het kampioenschap werken er hun twee wedstrijden, en uiteraard trainingen en kwalificaties, af, maar al de overige rijtijd is voor eigenaars van een Porsche. We voorzien sessies voor diverse niveaus van rijders, gaande van mensen met de exclusieve Porsche 918 Spyder tot andere types van Porsche met straatbanden, vaak onder begeleiding van een instructeur. Alles bijeen zal er maar liefst 8 uur met Porsches op circuit gereden kunnen worden. Iedereen kan er kennis maken met circuit rijden en uiteraard willen we zo een brug slaan tussen de eigenaar van een Porsche met gevoel voor snelheid en de Porsche GT3 Cup Challenge. Het is zeker niet ondenkbaar dat mensen op een bepaald ogenblik de overstap maken, de Cup Challenge is er immers voor alle niveaus, en wij willen hen daarbij zo goed mogelijk begeleiden.”

Op Circuit Zolder vervoegt de Porsche GT3 Cup Challenge de traditionele 24 Hours of Zolder. Op donderdag zijn er de trainingen voor deze etmaalrace, maar al de overige rijtijd is voorzien voor de wedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge en rijsessies voor eigenaars van een Porsche.
“Laat ons zeggen dat we hier ook wat op het publiek spelen en onze mensen ’s avonds met een cocktail willen laten genieten van het sportieve spektakel tijdens de avondtrainingen. Vergeet ook niet dat in de 24 Hours of Zolder Porsche een gedoodverfde kandidaat op de zege is en dat een aantal van onze teams tot de favorieten behoren. We maken er dus weer een echte Porsche dag van en willen weer een brug slaan tussen de liefhebbers van het merk en de competitie. Voor beide evenementen hebben we trouwens goed kunnen samenwerken met de betrokken circuits en de Belgische en Nederlandse autosportfederaties.”

Sportieve strijd
In de tussenstand van de Porsche GT3 Cup Challenge is het ondertussen uiterst spannend, met het jonge geweld in de Pro-Class dat het regerend kampioen Xavier Maassen knap lastig maakt. Max van Splunteren (GT3.nl by Land Motorsport) leidt de dans (43) voor een ander ontluikend talent, Peter Hoevenaars (Belgium Racing - 39) en de oude rot in het vak, Xavier Maassen (Thems Racing by DVB - 33). Dylan Derdaele, nog zo’n jonge en snelle kerel is vierde met 30 eenheden, uiteraard ook in een wagen van Belgium Racing, terwijl Jurgen Van Hover (Speedlover) de top 5 afsluit.
 
In de Am-Class is het Yannick Hoogaars, ook al voor rekening van Belgium Racing, die de debatten leidt. Nicolas Vandierendonck (Thems Racing by DVB) volgt op 8 eenheden en Pierre-Yves Paque (Speedlover) deelt de derde plaats met Yves Noël (Cars Tuning Lease Motorsport).

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 4 juli 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons