van der Horst

De familie Vauterin: De verrassende nieuwkomer

De Vauterin's
De Vauterin's
Dat de familie Vauterin de autosport een warm hart toedraagt, is algemeen geweten. Sinds dit weekend voegen zij ook een deelname aan de VW Fun Cup powered by Hankook aan hun palmares toe. Het was een lastminutebeslissing om de Kever #293 in te schrijven voor de openingswedstrijd van de European VW Fun Cup, maar die beklagen ze zich absoluut niet!
  • Powercars
PVT Motorsport
PVT Motorsport
Thomas en Pierre Vauterin hebben ondanks hun jonge leeftijd al een mooie geschiedenis in de Belgische autosport. Vorig seizoen kwamen zij met een Norma M20 FC in actie in het Belcar Endurance Championship, nadat ze in de jaren voorheen actief waren geweest in de rallysport. Zo verschenen ze onder andere aan de start van enkele manches van het Belgisch Kampioenschap Rally met een R2.

Vorig jaar werd beslist om een VW Fun Cup aan te schaffen, maar verder dan één trackday kwam het niet. Behalve voor Pierre dan, die de 25 Hours VW Fun Cup afwerkte in een wagen van Comtoyou Racing. "De mooiste wedstrijd uit mijn carrière", vertelt Pierre breedlachend aan Autosport.be net voor de start van de kwalificaties op zaterdag. "De Norma is een leuke auto met veel G-krachten en hoge snelheden, maar het plezier van het racen vind je toch hier. Alles zit super dicht bij elkaar, dat getuigen de rondetijden. Je moet hier echt je best doen om zelfs nog maar in de buik van het peloten mee te kunnen. De wagen gedraagt zich heel fijn, is makkelijk om mee me te rijden, maar vereist toch wat precisie - zeker in dit veld. Wat de rest van het seizoen brengt, weten we nog niet. De 25 Hours VW Fun Cup in Spa-Francorchamps staan natuurlijk hoog op ons lijstje en ook de trip naar Magny-Cours zien we wel zitten. Veel zal afhangen van morgen. Een race over acht uur is lang, maar de goesting is er zeker!"

Derde naam op de prachtige Kever is die van Jan Crommelinck. Ook hij beleeft tot nu toe een geweldig weekend in een kampioenschap dat ook voor hem nieuw is. "Mijn ervaring gaat net zoals Pierre en Thomas terug naar de rally, waar ik in een Fiesta R2 deelnam aan enkele BRC rally's en VAS rally's in de Westhoek, waar we alledrie vandaan komen. Ik ken de familie Vauterin al een hele tijd, van toen we nog actief waren in de motorcross."

En zo zie je maar, ook de echte Petrol Heads vinden hun weg naar de VW Fun Cup!

Foto's: Philippe De Roeck & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op dinsdag 26 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kronos 8 Hours of Mettet.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons