van der Horst

De FIA WEC Prologue schuift twee dagen op

Penske Motorsport - Porsche 963
Penske Motorsport - Porsche 963
De FIA heeft vandaag laten weten via een officieel communiqué dat de FIA WEC Prologue voorzien voor dit weekend in Qatar, met twee dagen uitgesteld wordt. De reden daarvoor is opnieuw de onzekere geopolitieke situatie rond de Rode Zee, waardoor het transport van de wagens en het materiaal van de teams aanzienlijke vertraging opliep.
De WEC Prologue was voorzien om door te gaan op zaterdag 24 en zondag 25 februari, maar dat wordt dus verschoven naar maandag 26 en dinsdag 27 februari. Maandag wordt er over gans de dag gereden tot 10 uur ’s avonds, dinsdag stopt de test om 13u00.

Door de crisissituatie in en rond de Rode Zee varen heel wat schepen die normaal via het Suez Kanaal passeren, om langs Afrika met heel wat vertraging als gevolg. Daardoor kon het materiaal van de teams niet tijdig het Doha circuit bereiken en bleef er voor de teams te weinig tijd over om de wagens klaar te krijgen voor het weekend.

Foto: Porsche AG
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 23 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Prologue Qatar.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons