van der Horst

De Ford Fiesta Sprint Cup-kampioenen zijn gekend

Kenny Herremans
Kenny Herremans
Nu VRM Racing Events besloten heeft om een punt te zetten achter het seizoen 2020 na drie raceweekends, valt ook het doek over de Ford Fiesta Sprint Cup BE editie 2020. Het seizoen beperkte zich tot zeven wedstrijden verspreid over drie meetings, twee in Zandvoort en één in Assen, maar toch werd dit voldoende geacht om tot een algemeen eindklassement te komen dat de kampioenen 2020 bepaalt.
  • Oeste Kart
Tomas de Backer - Belgium Racing
Tomas de Backer - Belgium Racing
De algemene titel van de Ford Fiesta Sprint Cup België gaat naar Kenny Herremans, die zo zijn tweede titel behaalt na die van 2018. Herremans gaat in het klassement Tomas De Backer en Dylan Derdaele vooraf. De Junior-titel gaat dan weer naar Tomas De Backer, die in het klassement gevolgd wordt door Milan De Laet en Ruben Valckenaere. Ford Store Feyaerts haalt na 2018 nu voor de tweede maal de Dealer-titel binnen. Ford Peerlings Pelt volgt op de tweede en derde plaats. In het Dutch Belgium Superstar-klassement is Colin Caresani de primus, voor Laurens de Wit.

Het is nu uitkijken naar 2021 waar er gemikt wordt op een kalender van zes raceweekends op de belangrijkste circuits in België en Nederland, waaronder tweemaal een uitstap naar het Circuit van Spa-Francorchamps.

Foto's: Ford Fiesta Sprint Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op woensdag 18 november 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons