van der Horst

De Groot en Langeveld primus in de regen!

Stephane Polderman - Pujolaracing
Stephane Polderman - Pujolaracing
Na regen komt zonneschijn, wel in Spa tijdens het Racing Festival was het anders. De Clio Cup Benelux reed de chronoritten en kwalificaties onder een heerlijke herfstzon, maar de races kregen koud en nat weer. Melvin De Groot en Niels Langeveld vertrekken uit de Ardennen als winnaars van de races, Marcel Dekker verdient meer dan onderscheiding voor zijn schitterende prestaties en was tweemaal beste Junior. Wilbert Van den Burg won tweemaal de Clio 3 Challenge.
Race 1: Melvin De Groot knap in de regen

Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
Race 1 startte onder een lichte regen, wat Max Braams en Jelle Beelen deed besluiten om op slicks te starten. “Het leek droog op sommige plekken, maar het was niet de goede beslissing”, aldus de snelle Braams. “We konden dus niets doen en eindigden achteraan.”

Vooraan nam Melvin De Groot een kanonstart, nestelde zich op de eerste plek en won voor teamgenoot en nieuwkomer Pim Van Riet en Marcel Dekker die meteen beste Junior was.

“Ik had een perfecte race”, vertelde Melvin De Groot op het podium. “Het waren wel erg moeilijke condities om in te rijden, het was nat, maar toch kon je best snelle tijden neerzetten. Winnen in Spa is altijd mooi natuurlijk!”

Régis Gosselin
Régis Gosselin
Régis Gosselin reed ook een sterke race en de jonge Belg van F Team by Verschuur tikte aan op de vierde plek, voor een heel knappe Niels Kool. “Mijn mooiste race van het seizoen”, klonk het bij Kool. “Ik rij hier ook erg graag.” De rest van de top 10 was een bonte mix van jonge talent en snelle routiniers, met Michael Bleekemolen, Loris Hezemans, Rene Steenmetz, Stéphane Polderman en Wilbert Van den Burg. Die laatste was meteen ook winnaar in de Clio 3 Challenge en zette een dijk van een race neer. “Dit is zo mooi”, glunderde Van den Burg na de race. “In de regen op dit circuit tussen de Clio 4 eindigen, op plek 10, het is echt genieten.” Achter hem werden Peter Schreurs en Benjamin Van den Berg tweede en derde.

Niels Langeveld tot slot werd elfde, een tegenvaller voor de jonge runner-up in het kampioenschap. “Ik raakte een tegenstrever en mijn stuur stond krom… Ik baal hiervan.”

Race 2: Langeveld en Dekker verzorgen wervelde regenshow

Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
Het werd misschien wel de mooiste race van het seizoen, de tweede afspraak van de Clio Cup Benelux tijdens het Spa Racing Festival. Vooraan trakteerden Melvin De Groot, Marcel Dekker, Pim Van Riet (wat een debuut!), Robert Van den Berg, Max Braams, Régis Gosselin en Niels Langeveld de toeschouwers op een prachtig kijkstuk, onbeslist tot op de meet. Jammer genoeg miste Loris Hezemans zijn start, maar met mooie rondtijden keerde de jonge Brusselaar wel nog terug naar de achtste plaats.

Niels Langeveld kon zich al snel van de eerste plek verzekeren, maar moest 25 minuten lang een onwaarschijnlijke reeks aanvallen afweren. Het talent van Certainty Racing Team had op de meet exact een halve seconde over op Marcel Dekker, die weer een geweldige wedstrijd reed en beste Junior werd.

Niels Langeveld
Niels Langeveld
Niels Langeveld: “Wat een race, en vooral wat een mooie en faire gevechten. Hier leveren Melvin, Pim, Marcel en ik het bewijs dat mooie en spannende races in een Cup echt wel kunnen. Dit is uiteraard een geweldige opsteker na de moeilijke eerste race van de dag. Ik hou een kans op de titel en in Zandvoort gaan we er honderd procent voor gaan.”


Achter Langeveld werd Dekker tweede, voor van Riet en De Groot, eigenlijk de smaakmakers van het hele weekend in de Ardennen. Régis Gosselin en Max Braams werden vijfde en zesde, na een gespierd duel.

In de Clio 3 ging de zege opnieuw naar Wilbert Van den Burg, die als leider in het kampioenschap naar Zandvoort mag. Peter Schreurs en Stan Van Oord mochten mee het podium op.

Stand in het kampioenschap (officieus): 1. S. Bleekemolen 178, 2. N. Langeveld 170, 3. M. De Groot 137, 4. M. Dekker 132…

Clio Cup Benelux PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op zondag 5 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons