van der Horst

De Grote Prijs van België in het laatste weekend van augustus

Max Verstappen - Red Bull RB15
Max Verstappen - Red Bull RB15
De Formule 1-wedstrijd op de omloop van Spa-Francorchamps vindt plaats achter gesloten deuren tijdens het weekend van 29 en 30 augustus. Dat wordt duidelijk uit een nieuwe kalender die het circuit vandaag heeft gepubliceerd op zijn website. Opvallend is verder ook de (voorlopige) afwezigheid van een Belgische meeting en dus de 25 Hours VW Fun Cup en de 24H2CV.
  • De Swert Opticiens
De geruchtenmolen is de afgelopen weken flink aan het werk geweest: eerst leek er geen plaats voor de Formule 1 in ons land, vervolgens werd er gesproken over een wedstrijd midden september - en met publiek - en uiteindelijk leek een race achter gesloten deuren, op de oorspronkelijk voorziene datum, de beste keuze. Die optie lijkt nu bevestigd te worden op een kalender die het Circuit van Spa-Francorchamps heeft vrijgegeven.

2cv de Feu
2cv de Feu
Die kalender bevestigt ook de organisatie van de ELMS- en WEC-wedstrijden zonder publiek tijdens het tweede en derde weekend van augustus respectievelijk. Begin oktober komt er nog een derde wereldkampioenschap naar de Ardennen, want dat is immers de nieuwe datum voor de doortocht van het WK Rallycross. Opmerkelijk - of onheilspellend? - is de afwezigheid van Belgische meetings als de 25 Hours VW Fun Cup, de 24 Uur 2pk of het Racing Festival van Pierre Delettre. Wanneer moeten kampioenschappen als de Belcar, de BGDC, de Porsche Carrera Cup Benelux, de VW Fun Cup of de Ford Fiesta Sprint Cup aan het werk in de Ardennen? Een vraag die hopelijk in de komende weken beantwoord wordt...

Foto's: Racing International Photography, Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op donderdag 21 mei 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons