van der Horst

De kampioenen van de Autosport.be Clio Cup zijn gekend

2023 Autosport.be Clio Cup Hockenheim
2023 Autosport.be Clio Cup Hockenheim
Enkele maanden geleden werd er een zaadje geplant, dat groeide twee maand geleden uit tot een compleet nieuw simracing-kampioenschap: de Autosport.be Clio Cup. De kalender was kort maar krachtig, met vijf virtuele locaties die elk twee races telden. Het racen zelf was bij momenten spektakelrijk met de nodige duels en soms kwamen de kijkers als commentators ogen te kort. Maar uiteindelijk moesten er wel kampioenen gekroond worden en deze zijn nu bekend!
  • Dreamdrive
Autosport.be Clio Cup @ Red Bull Ring
Autosport.be Clio Cup @ Red Bull Ring
In twee van de drie klassen was het vorige week voor aanvang van de finale nog niet uitgemaakt wie er met de titel zou gaan  lopen. In de Gold-klasse draaide het uit op een tweestrijd tussen Thomas Cuvillier (Boutsen-VDS by Undercut) en Jarne Biesmans (Cuore Sportivo Racing) na het wegvallen van Jeremy Bonsaudo (Boutsen-VDS by Undercut) in de eerste race op Circuit Zolder. Beide heren waren heel het seizoen goed op dreef, maar er kan maar één kampioen zijn. Nog   spannender ging het er in de Silver-klasse aan toe. Daar moest zelfs een rekenmachine bovengehaald worden om te zien wie finaal het pleit zou winnen: Laurens Cloots (DuckTape Racing), Yves Deplus (JFT Engineering) of Jelle Verstraeten (BeSim-Racing). In Bronze tenslotte  was het vrij duidelijk wie er kampioen zou worden en dat wordt in onderstaand filmpje nu officieel bevestigd.



Rune Bobbaers - Arnage Competition
Rune Bobbaers - Arnage Competition
Proficiat aan Cuvillier, Deplus en Dries Moujdy (Dynamixx). Zij zijn de allereerste, maar zeer verdiende kampioenen van de Autosport.be Clio Cup. Daarnaast ook felicitaties aan Rune Bobbaers (Arnage Competition), die eveneens in de prijzen viel met de clean driver award. Hiermee zit het eerste seizoen er op en willen we namens Autosport.be alle deelnemers feliciteren alsook Thomas Leysen en Jean van Liempt bedanken voor hun rol als commentators. Bij momenten was dit een zeer ondankbare taak met al de actie tijdens de races, maar zij hielden goed stand. Ook Ronald Moons mag hier zeker niet vergeten  worden. De Kempenaar leidde het kampioenschap van start tot finish in goede banen en kroop af en toe zelfs een moment achter de micro. Zonder hem zou dit hele opzet niet mogelijk geweest zijn.

Nu rijst uiteraard de vraag wat de toekomst brengt voor dit kampioenschap. Blijft het bij deze ene keer of komt er nog een tweede editie? En dan opnieuw  in de zomer of ditmaal in de winter? Allemaal vragen die op termijn beantwoord zullen worden. Dus hou deze website zeker in de gaten!

Foto's: Autosport.be Clio Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 29 juni 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons