van der Horst

De kampioenen van het Super Season 2020-2021 zijn gekend !

Het was in een mooi nazomer sfeertje dat in het kader van de populaire 24H2CV de Hundred Series by BGDC zijn Super Season 2020-2021 beëindigde. In deze woelige tijden werden niet minder dan acht wedstrijden georganiseerd tussen de maand augustus 2020 en dit begin van de herfst in 2021. Na de laatste podiumceremonie werden de rekenmachines te boven gehaald en kenden we de...superkampioenen!
Er waren weinig echte verrassingen in de Divisie 1. Het eindverdict volgde de tendenzen van de laatste wedstrijden. Zo zegevierden in de Klasse A de Nederlander Rogier Van Kuyk en de Belg Thomas Leten met hun Renault Clio Cup #69, ondanks een redelijk bewogen finale. Het sympathieke duo pakte de titel voor Marco Iron Man Van Belle, die alle races op zijn ééntje afwerkte in zijn Honda Civic #44! Chapeau!

Het werd een dominante vertoning van de eerbiedwaardige en ongenaakbare Vauxhall Astra Coupé #777 van de ervaren Philippe Ménage en Guy Katsers in de Klasse B, de categorie van de twee liters. Een laatste zege onderlijnde een kwaliteitsvol verlopen traject dat hen toeliet om voor te gaan aan een Olivier Debroux, aan het stuur van zijn Renault Clio Cup #37 dat hij deelde met Hervé Deger en François Jeukenne. De bolide miste echter meerdere manches na de pech die ze kenden in Magny Cours. 

In de Klasse E van de Divisie 2 was de kwaliteit permanent op de afspraak tijdens dit dubbelseizoen, met hun bolides die alomtegenwoordig waren aan de top van de tabellen in  het klassement. Het was een spelletje waarin de Peugeot 308 #23 Burton Racing schitterde. Dat liet toe aan Jérôme Heinen om een titel te pakken voor zijn teamgenoot en tuner Caren Burton. Het was Roberto Nale die het podium vervolledigde door in extremis nog voor te gaan aan diegene die zo dikwijls al zijn ploegmaat was aan het stuur van de grijze Audi RS3, de Fransman Damien Dussoul…

De strijd om de titel in de Klasse F van de D2 bestond uit een duel tussen enkele trouwe klanten, te weten André en Guillaume Patze, die de gekende BMW Z4 #94 inzetten, en de  tandem Jean-Luc Peigneur/Eric De Boeck op de Seat Leon Supercopa Mk2 #27. Het was tenslotte de bemanning van de zwarte BMW die het laatste woord had.

Raphaël van der Straten veranderde soms van ploeggenoot in dit Super Season om samen de MARC Focus V8 #20 en vervolgens de #58 naar de zege te leiden. Daardoor mocht hij alleen de champagne ontkurken in de Klasse S+ van de Divisie 3, waarin hij op het moment dat de eindafrekening werd gemaakt, het trio met de MARC M2 V8 #7 (bestaande uit Maurits Van Egdom, Dirk Mertens en de talentvolle rallyman Chris Van Woensel) voorging. Het was geen verrassing dat de Renault Mégane Trophy #31 van Danneels en Gillot het haalde in de Klasse S-.

Blijft er dan nog de Divisie 4. De familie Van Peperzeel stond een beetje op zichzelf in de Klasse G-, waar ze zegevierden met de Porsche 996 GT3 Cup #996. De strijd was wel intens daarentegen in de Klasse G+, waar steeds meer Porsche Cayman op de baan werden gezien in de laatste maanden. Uiteindelijk was het de jonge Arthur Peters, de rijder op de #63, die de grootste beker naar huis nam. Hij ging voor aan Denis Van Mol en Fred Bouvy, die het stuur deelden op de #16.

In de Klasse X tenslotte waren er enkel de broers Hakan en Recep Sari die een voldoende aantal wedstrijden reden in hun prachtige BMW M4 #234 om de lauwerkrans te pakken, maar niet zonder meerdere keren in de kop van het peleton te hebben gestreden…

De verschillende kampioenen van de Hundred Series by BGDC 2020-2021 zullen gehuldigd worden tijdens de officiële prijsuitreiking die gehouden wordt op zaterdag 4 december in Mont-Saint-Guibert. Op dat evenement komen we later nog terug. Het zal het startschot vormen van een seizoen 2022 dat hopelijk zo normaal mogelijk verloop!   

Persbericht BGDC



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 4 november 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons