van der Horst

De Karting Champions league kalender voor 2024

Karting Champions League
Karting Champions League
De nieuwe Karting Champions League is trots op de kalender voor 2024. Voor het eerste raceweekend gaat de serie in april naar Wackersdorf in Duitsland. Dat wordt gevolgd door een weekend in Rudskogen in Noorwegen in mei, dan terug naar Duitsland naar Mülsen en voor de zomervakantie halverwege juli reizen we af naar Valencia in Spanje. Na de zomer gaat de Karting Champions League naar het noorden, naar Denemarken in Rødby en in het najaar gaan we naar Angerville in Frankrijk en naar België (TBC). De achtste en laatste race gaat door in het (hopelijk) zonnige Spanje in Campillos.
Het seizoen begint met twee testdagen, ook in Spanje. Aan het einde van het seizoen 2024 zal de winnaar van de K2 klasse (KZ schakel) in het seizoen 2025 racen in het Spaanse F4-kampioenschap met MP Motorsport, de initiatiefnemer van de Karting Champions League.

Patrick Dirks, de nieuwe Series Manager, maakt sinds begin november deel uit van de Karting Champions League-crew. Hij heeft niet alleen meerdere jaren in sportscars en eenzitters geracet, maar is ook partner geweest van een kartteam.
Patrick Dirks (Series Manager): "Dankzij Henk de Jong van MP Motorsport ben ik betrokken geraakt bij dit spannende nieuwe project. Wat een geweldig ride&drive idee heeft hij gelanceerd. Ik ben er trots op dat ik de internationale kartgemeenschap de kalender voor ons eerste seizoen in 2024 mag presenteren."

Op zaterdag 9 december presenteert Rick Winkelman de Karting Champions League in het gebouw van Kartstore Benelux in Oud Beijerland. De Nederlandse presentatie begint om 11 uur. De presentatie in het Engels is om 14.00 uur. Als je er persoonlijk of via een link bij wilt zijn, laat het dan weten op cara@kartingchampionsleague.com.

Karting Champions League
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op donderdag 30 november 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons