van der Horst

De laatste zege voor DRM, de titel voor Milo Racing in Zolder

Simon Tourneur/Guillaume Mondron/Gilles Verleyen
Simon Tourneur/Guillaume Mondron/Gilles Verleyen
Door tweede te worden achter de #299 DRM DRM (Ulysse De Pauw, Antoine Morlet, Brent Verheyen) tijdens de laatste race van het seizoen in Zolder, heeft de #480 Milo Tourneur (Guillaume Mondron, Gilles Verleyen en Simon Tourneur) de titel van 2022 van de VW Fun Cup powered by Hankook veroverd. De #199 DRM Credeco (Julien Schein, Florian Van Dooren, Quentin Denis) reed naar de zilveren medaille in het algemene kampioenschap, maar is wel kampioen in Fun en Pure. De #365 Car-Pass LRE by DRM (Gautier Engisch, Philippe Denis, Philippe Reynens en Miguel Coppieters) werd zoals verwacht kampioen bij de Biplaces.
#299 DRM Motorsport - Brent Verheyen/Antoine Morlet/Ulysse De Pauw
#299 DRM Motorsport - Brent Verheyen/Antoine Morlet/Ulysse De Pauw
Het drietal was aangekondigd als een van de favorieten en heeft aan de verwachtingen voldaan! Na afloop van een perfecte tweede wedstrijdhelft, zegevierde de #299 DRM in het Zolder Fun Festival, laatste manche van de VW Fun Cup powered by Hankook. Ulysse De Pauw won voor het eerst, net als zijn teamgenoten Antoine Morlet en Brent Verheyen. “Het einde van de race was heel stresserend”, gaf Antoine toe. “We weten dat de aandrijfas het moeilijk heeft op dit circuit: alles kon dus nog. Op een gegeven moment telden we anderhalve minuut achterstand op de leiders, maar toch zijn we kunnen terugkomen. We hebben alles moeten geven om te winnen.”  
 
Voor Milo Racing en de rijders van de #480 Milo Tourneur kon het seizoen bijna niet mooier worden afgesloten tijdens het Zolder Fun Festival. Nadat ze na vier uur, bij de eerste puntentoekenning, al een eerste stap hadden gezet richting de titel, haalden ze de eindzege binnen dankzij een tweede plaats op het podium. “Het was een lang seizoen, maar wat dan gezegd van de laatste minuten”, reageerde Guillaume toen hij uit de auto stapte. “Ik heb de ronden afgeteld, want de strijd was intens tot het einde. In de slotfase kon ik niet meer terugkomen op Ulysse De Pauw. Ik heb dus beslist om me te concentreren op de titel, die ons echt heel veel plezier doet.” Gilles Verleyen vulde aan: “Onze regelmaat heeft geloond dit seizoen. We waren niet altijd de snelsten, maar we hebben er alles aan gedaan om geen fouten te begaan. En dan nu genieten!”
 
Op het podium hadden ook Kevin Balthazar, Jean-François Olivier en Sébastien Kluyskens kunnen staan, maar ook Matts Breckpot, Mathieu Detry en Frédéric Bouvy. De mechaniek van de #280 Socardenne Milo (motorprobleem) en de #13 No Speed Limit (aandrijfas) besliste daar echter anders over. De derde plaats op het podium ging uiteindelijk naar de #489 Milo Racing HHH van Lorenzo Donniacuo, Alexander, Marnix en Niek Hommerson. Het viertal nam tijdens het laatste halfuur de maat van de #377 Michaël Mazuin Sport van Matteo Raspatelli, Michaël Leenders en Lucas Taelman. 
Een dubbele beloning voor DRM Credeco
#199 DRM Credeco - Julien Schein/Florian Van Dooren/Quentin Denis
#199 DRM Credeco - Julien Schein/Florian Van Dooren/Quentin Denis
Een vijfde plaats voor de #199 DRM Credeco was niet voldoende om voor de verrassing te zorgen en het algemene kampioenschap te winnen. Het seizoen van Florian Van Dooren (de beste rookie), Quentin Denis en Julien Schein blijft echter uitzonderlijk: niet alleen worden ze vicekampioen algemeen, maar ook kampioenen in Fun (voor teams zonder Top Gun) en Pure (voor rijders met voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring). “Dit jaar was ongelofelijk”, vertrouwde Julien Schein toe. “We hadden niet verwacht om te strijden voor al die titels. Twee keer kampioen worden is een prestatie die meer dan voldoende is.”
 
In Zolder en in het kampioenschap deed het drietal beter dan de #415 Clubsport Racing (Pieter Ooms en Koen De Wit) en de #486 Michaël Mazuin Sport (Camille, Louis en Michaël Mazuin). In het klassement van de Pure-klasse eindigde het DRM-team voor de #487 AC Motorsport (Raphaël Bolle Debal, Benoit Arnaudet, Ralph Pierard en Geert Windels) en de #114 Clubsport Racing (Philip Vandewalle, Olivier Aerts en Matisse Lismont).
 
In de Vintage-categorie werd het laatste duel van het seizoen gewonnen door de #40 VFC by Team 40, bestuurd door Patrice Trenchant, Simon Duterme en Quentin Laruelle. Geen nieuwe overwinning dus voor de #254 VFC by DPW Racing, maar de tweede plaats van Christof Raes, Bram Mouton, Davy Sneppe en Michiel Lescroart was wel voldoende voor de titel in de categorie voor de Evo1-wagens. Die twee laatste rijders werden trouwens knap vijfde in het rookie-kampioenschap.  
Biplace: zege voor de uittredende kampioenen
#365 Car-Pass LRE by DRM
#365 Car-Pass LRE by DRM
In de Biplace-wedstrijd van het Zolder Fun Festival waren er uiteindelijk twee grote winnaars. Enerzijds was er de #342 Milo Monster Trendy van Eric Jardon, Francis Plunus en Tom Rensonnet, die aantoonden dat er ook volgend seizoen rekening moet gehouden worden met de kampioenen van vorig seizoen. Anderzijds was er de #365 Car-Pass LRE by DRM, in Zolder goed voor de tweede plaats met aan het stuur Philippe Denis, Philippe Reynens, Miguel Coppieters en Gautier Engisch, die door een foutloze prestatie van de #342 naast de zege grepen, maar wel voor de zesde keer kampioen werden in de categorie waar passagiers proeven van de autosport. Een titel voor de geschiedenisboeken! “We zijn erg gelukkig om het kampioenschap te winnen. We hebben een prachtig seizoen beleefd met een honderdtal passagiers aan onze zijde. Onze enige spijt is dat we dit jaar geen race hebben gewonnen”, verklaarde het team.

Een fantastisch seizoen 2022 voor de VW Fun Cup powered by Hankook zit erop! Kronos Events geeft de liefhebbers nu al afspraak op 25 en 26 maart 2023 in Mettet voor de start van een nieuw seizoen boordevol Fun en amusement!

VW Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zondag 16 oktober 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons