van der Horst

De lage landen doen het voortreffelijk in de Lamborghini Super Trofeo

Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Met twee dubbele wedstrijden is de Lamborghini Super Trofeo deze week in Portimao aan zijn seizoenslot toe. Een seizoen waarin we met de Nederlander Max Weering reeds een kampioen kennen bij de Pro’s aan de zijde van de Italiaanse TGV Loris Spinelli, terwijl onze landgenoot Amaury Bonduel nog in volle strijd is voor de vice-titel in Pro. In de Lamborghini Cup staat Gerard Van der Horst aan de leiding richting een vierde Europese titel. Aan het einde van deze Lamborghini week wordt ook het wereldkampioenschap betwist over twee races.
Max Weering/Loris Spinelli - Bonaldi Motorsport
Max Weering/Loris Spinelli - Bonaldi Motorsport
Het wordt best druk voor de piloten met twee kwalificaties en twee races voor de slotmanche van het Europees kampioenschap en twee kwalificaties en twee races voor het wereldkampioenschap. We kunnen hier spreken van een race week, want alles begint reeds op maandag met de opbouw in de paddock. Op dinsdag en woensdag zijn er dan de collectieve testen van het Europees en Amerikaans kampioenschap. Op donderdag zijn er dan de kwalificaties voor het Europees en Amerikaans kampioenschap en die rijden hun laatste twee races reeds op vrijdag. Op zaterdag krijgen we dan de twee kwalificaties voor het wereldkampioenschap dat dan wordt verreden over twee races op zaterdag en zondag. Voor de zogeheten ‘Grand Finals’ of het wereldkampioenschap wordt het immense startveld traditioneel wel opgesplitst in PRO-PRO/AM en AM en AM/LC.

Amaury Bonduel - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Amaury Bonduel - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Inzake het Europees kampioenschap zijn Max Weering en Loris Spinelli (Bonaldi Motorsport) reeds zeker van hun titel. Zij wonnen acht van de tien verreden wedstrijden en waren tweemaal tweede. Een schitterend seizoen voor het duo. Voor de tweede plaats of de vice titel bij de AM’s er nog een strijd wordt binnen de lage landen tussen de Belgische speer Amaury Bonduel (BDR Competition) en het Nederlands-Italiaans duo Milan Teekens/Marzio Moretti (Target Racing). Beiden wonnen één race en het verschil is amper acht punten in het voordeel van onze landgenoot. Er zijn nog 32 punten te verdelen. 2x15 per race en 2x1 voor de pole’s van de twee wedstrijden. Bonaldi Motorsport heeft ook reeds de titel op zak bij de teams dankzij de suprematie van Weering en Spinelli.    

Gerard Van der Horst - Lamborghini Super Trofeo evo2
Gerard Van der Horst - Lamborghini Super Trofeo evo2
In de Lamborghini Cup staat Gerard Van der Horst knap aan de leiding, maar verloor kostbare punten door tehnische problemen tijdens de tweede race in Barcelona en de crash in Spa-Francorchamps waarbij de drievoudige Europees kampioen zichzelf niets hoeft te verwijten. Van der Horst heeft los daarvan reeds een bijzonder knap seizoen achter de rug en pakte vijfmaal de pole, drie zeges, drie tweede plaatsen en een derde plaats. Zeven podia en twee pech resultaten op tien races. Hierdoor heeft hij momenteel een voorsprong van 16 punten op Luciano Privitelio die uiteraard wordt bijgestaan door zoon Donovan die bijzonder snel is.
16 punten is een mooie voorsprong, maar voor Gerard geen makkelijke opdracht. In de Lamborghini Super Trofeo wordt er hard gestreden en regelmatig contact gemaakt. Een zege is geen must voor Van der Horst, maar hij moet wel uit de problemen blijven en finishen. Eerder tactisch dan aanvallend is de boodschap voor de zakenman uit Fijnaart.

Eens deze klus geklaard zou het voor Van der Horst de vierde Europese titel zijn in de Lamborghini Cup en kan hij zich net als de andere piloten uit de lage landen ten volle toeleggen op de Grand Finals of het wereldkampioenschap waarin Van der Horst zijn tweede wereldtitel kan behalen in zijn reeds rijk gevulde carrière.

Alle wedstrijden zijn te volgen via het youtube kanaal van de Lamborghini Super Trofeo

Foto's: Racingpixels / Van der Horst Motorsport / Niels Vaeck / Ronald Janssens  
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op maandag 31 oktober 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons