van der Horst

De Legend Boucles @ Bastogne knoopt weer aan met de traditie van de populaire vrijdagavond

Legend Boucles @ Bastogne 2023
Legend Boucles @ Bastogne 2023
Terwijl de regen in de loop van vrijdagnamiddag 3 februari zijn opwachting maakte, begon klokslag zes uur ‘s avonds de signeersessie op de Place McAuliffe. Net op het ogenblik dat de deelnemende wagens aan de Legend Boucles @ Bastogne 2023 hun plaatsje in de winkelstraat van Bastogne zochten, stopte het overigens met regenen. Zonder twijfel een knipoog van de weergoden voor de terugkeer van deze populaire vrijdagavond gekoppeld aan de grootste rally voorbehouden aan klassieke auto's in ons land.
Een massa volk voor de Legend Boucles @ Bastogne
Een massa volk voor de Legend Boucles @ Bastogne
Resultaat: duizenden mensen kwamen genieten van de sfeer van het evenement in Bastogne. Selfies- en handtekeningenjagers, gezinnen, fans in hun favoriete kleuren, de nieuwsgierigen: het was de menigte van de grote avonden die in het hart van de provincie Luxemburg zijn opwachting maakte. Een fantastische motivatie voor de organisatoren, de partners, maar ook de autoriteiten die erop vertrouwen dat dit evenement in XXL-formaat in de beste omstandigheden kan plaatsvinden. 

De rijders die aan de handtekeningensessie deelnamen, toonden zich ook enthousiast over het parcours.
De nieuwe RT van La Roche-en-Ardenne, die zaterdag de eerste regelmatigheidsproef voor de groep ‘Legend-Challenger-Youngtimers’ vormt, ging met de meeste voorkeurstemmen lopen! De start van deze proef is om veiligheidsredenen overigens verboden voor het publiek.
 
Een leuke  anekdote van de avond was ongetwijfeld de aanwezigheid van een jongetje genaamd Alister, geboren in het jaar dat Alister McRae naar de Legend Boucles kwam (destijds in Spa)! Dit evenement blijft uniek in zijn genre en valt maar moeilijk te omschrijven.

Kort na acht uur op zaterdagochtend maken de eerste auto’s op de Place McAuliffe hun opwachting. Twee keer vijf RT’s staan op het programma van de eerste etappe van de Legend Boucles @ Bastogne 2023... 

R.A.C. Spa  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons