van der Horst

Monteberg Rally op het einde van de zomer

Hans Weijs in zijn VW Polo R5 in de Monteberg Rally 2019
Hans Weijs in zijn VW Polo R5 in de Monteberg Rally 2019
De 48ste editie van de Station Le Seau Monteberg Rally stond gepland op 2 en 3 mei in De Klijte, een deelgemeente van Heuvelland. De inschrijvingen waren al geopend. Door de coronacrisis moest Club Superstage de wedstrijd echter uitstellen. De wedstrijd zal verreden worden op zondag 30 augustus en het rallycentrum verhuist naar Poperinge.
Door de gezondheidscrisis die ons land treft, heeft de VAS beslist om alle kampioenschappen te annuleren, maar de Vlaamse Autosportfederatie bevestigt tegelijkertijd dat organisatoren die hun wedstrijd alsnog willen organiseren alle steun krijgen. Club Superstage heeft altijd de ambitie gehad om de 48ste editie van de Station Le Seau Monteberg Rally te organiseren in 2020.

Na de recente beslissingen van de Veiligheidsraad en in overleg met de verschillende gemeente- en stadsbesturen, staat de wedstrijd gepland op 29 en 30 augustus. Het rallycentrum wordt opgetrokken in het centrum van Poperinge en het parcours telt twee verschillende klassementsproeven: KP Dikkebus en KP Busseboom. Het wordt dus op meerdere niveaus een alternatieve 'Monteberg' Rally.

De Station Le Seau Monteberg Rally wordt de ideale wedstrijd om na de lange gedwongen inactiviteit opnieuw ritme op te doen voor het intense najaar in de rallysport. De inschrijvingen zijn al geopend op de website.

Persbericht SuperstageDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Nationaal op maandag 11 mei 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons