van der Horst

De nieuwe Ford Mustang is innovatiever dan ooit

Ford Mustang
Ford Mustang
De iconische Ford Mustang wordt in een nieuw jasje gestoken. De Amerikaanse muscle car is gestroomlijnder dan ooit en beschikt nu ook over allerlei geavanceerde technologische hulpmiddelen om het de chauffeur makkelijker te maken. Onderhuids vertrouwt de Mustang weer op zijn V8, die krachtiger maar toch ook zuiniger is geworden.

Motor Ford Mustang
Motor Ford Mustang
De verbeterde 5.0 liter V8 krachtbron levert 450 pk en vuurt de dikke bolide in 4.3 seconden van 0 naar 100 km/u mits hij is gekoppeld aan de nieuwe tientrapsautomaat van Ford. De maximale output van 450 pk en 529 Nm wordt ondersteund door de introductie van het nieuwe ‘dual-fuel’ systeem van Ford. Directe injectie onder hoge druk en een poortinjectie onder lage druk beperken het brandstofverbruik en dat in combinatie met de tientrapsautomaat tot 12.1 l/100km. Ook is de nieuwe Ford Mustang beschikbaar met een zuinigere 2.3 liter Ecoboost-benzinemotor die 290 pk levert. Beide motorversies zijn te koppelen aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of met de eerder genoemde automaat.

Ford Mustang
Ford Mustang
De nieuwe Mustang is nu ook uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen zoals Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie en Adaptive Cruise Control. De wagen beschikt over Lane Departure Warning dat de bestuurder waarschuwt wanneer de auto onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt, en Lane Keeping Aid om de Ford Mustang weer in het juiste spoor te krijgen. Dit alles om een hogere Euro NCAP-veiligheidsbeoordeling te verkrijgen. De innovatieve MagneRide-ophanging kan razendsnel reageren op veranderende wegomstandigheden. Binnenin de schokdempers zit een speciale vloeistof, die elektronisch wordt gestimuleerd om naarmate het rijscenario een lagere of hogere dempingsweerstand te bieden. Sensoren meten de omstandigheden duizend keer per seconde om maximale prestaties te garanderen. Het uiterlijk van de nieuwe Ford Mustang is vloeiender en sportiever, waarbij het herkenbare Mustang-DNA behouden is gebleven. De Ford Mustang is leverbaar als Fastback of Convertible.

Foto's: Ford Pers




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Varia op donderdag 5 april 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons