van der Horst

De organisatoren bevestigen de kalender

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
De wedstrijdkalender van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2014 is vandaag definitief geworden. Met een start op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps en een afsluiting tijdens de traditionele Finaleraces op Zandvoort kan deze koningsklasse zijn faam volledig waarmaken. Met in totaal 18 races tijdens zes evenementen komen deelnemers en toeschouwers volledig aan hun trekken. Het seizoen start het eerste weekeinde van mei in de Ardennen en loopt door tot midden oktober.
In goed overleg met de directie van Circuit Park Zandvoort heeft de organisatie besloten om de Finaleraces aan de kalender toe te voegen. Tegelijkertijd zijn de binnen een week na de openingsrace geplande ADAC Masters vervangen door de welbekende Pinksterraces. Gisteren is de nieuwe kalender gepresenteerd aan potentiële deelnemers, die enthousiast zijn over de extra ruimte die Circuit Park Zandvoort biedt aan deze spectaculaire raceklasse.

Erik Weijers, directeur van Circuit Park Zandvoort: “De Porsche GT3 Cup Challenge behoort tot de meest aantrekkelijke raceklassen; wij zijn verheugd dat ze regelmatig op Zandvoort te zien zullen zijn.” Organisator Steven Stichelbout benadrukt dat beide aanpassingen ook een verbetering zijn: “Op Zandvoort komen deze 450 pk sterke bolides volledig tot hun recht. En onze vele Vip-gasten uit Nederland weten de gezellige badplaats gemakkelijk te vinden.” De kalender voor 2014 ziet en na deze bijstelling als volgt uit.

1-3 mei: FIA WEC - Spa-Francorchamps (B)
6-9 juni: Pinksterraces - Zandvoort (NL)
27-29 juni: Zolder Super Prix - Zolder (B)
4-6 juli: Masters of F3 & FIA GT - Zandvoort (NL)
19-21 september: FIA Truck Grand Prix - Zolder (B)
17-19 oktober: Finaleraces - Zandvoort (NL)

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 7 februari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons