Total 2' Hours of Spavan der Horst

De Pikes Peak Norma van Le Mans-kampioen Romain Dumas

Norma MXX RD Limited
Norma MXX RD Limited
Romain Dumas, vorig jaar nog winnaar in de 24 Uren van Le Mans, heeft zijn zinnen opnieuw gezet op de Pikes Peak klimkoers. De Fransman doet daarvoor beroep op een speciale Norma-prototype, de Norma MXX RD Limited. Dumas gaf de wagen deze week zijn rollout, waarbij hij meteen ook bevestigde te zullen blijven testen tot het einde van de maand. Over goed een maand start de wereldberoemde wedstrijd in de Rocky Mountains.
  • Curbstone
Norma MXX RD Limited
Norma MXX RD Limited
Foto's van het beest waarmee Romain Dumas aan de start verschijnt in Colorado vindt u bij deze tekst. De wagen, met op zijn zachtst uitgedrukt uitgerust met uit de kluiten gewassen aërodynamica-onderdelen, werd aan de tand gevoeld door de tweevoudig Le Mans-winnaar op het Alès circuit in de Zuid-Franse Gard. Leuk detail, Alès is het geboortedorp van Dumas. Afgelopen jaar trad Romain ook al aan met de Norma, maar de specificatie 2016 werd nu nog gevoelig doorontwikkeld.

Norma MXX RD Limited
Norma MXX RD Limited
"Het lijkt erop dat we een interessant potentieel hebben", zei Dumas na afloop. "Nu hard blijven werken om er de snelste wagen mogelijk uit te halen." Dumas won de wedstrijd reeds tweemaal; in 2014 en afgelopen jaar. In 2016 was hij daardoor de eerste rijder die de dubbel Le Mans-Pikes Peak pakte, al slaagde hij er niet in het algemene record scherper te stellen. Dat record in de 19,93km lange race to the clouds staat overigens nog steeds op naam van Sébastien Loeb die in 2013 een 8:13.878 op de klokken zette en daarmee het vorige record ronduit verpulverde...

Foto's: Norma Cars

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op woensdag 17 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pikes Peak Hill Climb.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons