van der Horst

De Porsche GT3 Cup Challenge voorgesteld

Porsche 911 GT3 Cup
Porsche 911 GT3 Cup
De Porsche GT3 Cup Challenge gaat met ingang van het autosportseizoen 2013 van start in de Benelux. Deze Challenge is een officieel door Porsche ondersteund autosportplatform voor rijders, teams en fans. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt opgezet in samenwerking met D’Ieteren Porsche Import (België), Pon Porsche Import (Nederland) en de Luxemburgse Porsche-importeur Autosdistribution Losch.
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is de twintigste merkencup wereldwijd waarbij met Porsche 911-modellen wordt gereden. Naast de bekende Porsche Mobil1 Supercup zijn er bijvoorbeeld diverse Porsche Carrera Cups en GT3 Cup Challenges, die het Porsche race-DNA uitdragen.

De 911 GT3 Cup

De basisauto voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is de 911 GT3 Cup van het type 997 (tweede generatie). Deze is gebaseerd op de straatlegale 911 GT3 RS. De raceversie heeft een vermogen van 450 pk. Dat maakt de Porsche GT3 Cup Challenge tot de snelste merkencup van de Benelux. Overigens staat de inschrijving ook open voor 911 GT3 modellen van de eerste generatie 997 en optioneel zelfs voor 911 GT3 Cup-modellen van het type 996. Ofwel: alle recente Porsche 911 GT3-racers in één kampioenschap.

Professionele coureurs en gentleman-drivers

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kent verschillende klasses. In de Pro-klasse wordt de auto bestuurd volgens de Pro-Am-structuur. Dat betekent dat een (semi-) professionele coureur en een gentleman-driver aan elkaar worden gekoppeld. In de Am-klasse die open staat voor 911 GT3-modellen van de eerste 997-generatie en de Club-klasse (911 GT3 996-modellen) worden uitsluitend gentleman-drivers toegelaten. Het openingsseizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux omvat zes evenementen op grote circuits in Nederland en België. De definitieve kalender wordt snel bekend gemaakt.

De initiatiefnemers

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is opgezet door ProSpeedCompetition en GT3.nl. Deze partijen werken al langer samen, hebben beide een Porsche dealership-achtergrond én zijn partners van Porsche Motorsport.

De nieuwe Cup biedt commerciële partners uitstekende kansen om deelnemende teams en rijders te ondersteunen en zo een koppeling te maken met de sterke merkwaardes van Porsche en autosport. De Challenge is ook een inspirerend en bewezen platform voor relatiemarketing.

D'Ieteren pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 27 december 2012.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons