van der Horst

De Porsche Sprint Challenge Benelux sluit eerste helft van het seizoen op het circuit van Assen af

Porsche Sprint Challenge Benelux 2024
Porsche Sprint Challenge Benelux 2024
Assen is op woensdag 10 juli de plaats van afspraak voor de derde van vijf meetings van de Porsche Sprint Challenge Benelux. Na de verplaatsing naar Noord-Nederland, volgen nog Spa en weer Circuit Zandvoort, respectievelijk begin september en begin oktober. Sportief woedt de titelstrijd op alle niveaus, met opvallend een zeer open gevecht voor de algemene titel tussen de protagonisten uit de diverse klassen, meteen een bewijs dat iedereen in de Porsche Sprint Challenge Benelux zijn kans kan gaan. Bovendien zien we in Assen opnieuw een mooi evenwicht tussen de diverse Porsche 911 GT3 Cup en Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport.
Mees Muller - PG Motorsport
Mees Muller - PG Motorsport
Twee meetings zijn er in de Porsche Sprint Challenge Benelux al achter de rug, of met andere woorden vier sprintraces van 30 minuten. Na die vier afspraken op respectievelijk Circuit Zandvoort en Circuit Zolder, leidt Niels Troost (Team GP Elite) de puntenstand en Troost voert ook de klasse ‘992’ aan. Op de tweede plek, op amper negen punten van de leider, volgt het jonge talent Mees Muller (PG Motorsport) op de tweede plek en hij is dan weer leider in de klasse ‘GT4’. G.King (W.D.P. Racing) is derde, op 29 eenheden en hij bezet ook de eerste plek in de klasse ‘GT4 AM’. Michael Cool (Belgium Racing) is voorlopig vierde, met één punt bonus op Lennart Hiemstra (Triple & Crown Racing), die dan weer de klasse ‘992 AM’ aanvoert.

De Porsche Sprint Challenge Benelux staat open voor diverse types van competitiewagens van Porsche en iedereen komt bij ons aan zijn trekken, in een zeer open en fair-play competitie”, aldus Series Manager Lars Plato. “Zo zien we naast de diverse Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en de Porsche Cayman GT4 RS in Assen ook weer een Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 –, een wagen in de handen van Erik Geerts, ingezet voor AKG Motorsport. Het is het beste bewijs dat ook de – Type 991 – nog steeds een prima wagen is om op een leuke manier aan autosport te doen.
 
De opzet van de derde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux is uiteraard identiek aan de voorgaande wedstrijddagen, met alle actie op één dag, van de vrije training ’s morgens, over de kwalificaties tot de beide races van 30 minuten die in de vooravond eindigen. Tussendoor treffen de deelnemers en teamleden elkaar in een ontspannen sfeer in de paddock met een professionele ontvangst door de organisatie en een gezellige prijsuitreiking op het einde van de dag!

Sportief is het uitkijken naar de strijd vooraan tussen Niels Troost en Michael Cool, die samen al drie van de vier zeges wegkaapten, tegen één voor Jan Lauryssen die op Circuit Zolder als gastrijder zijn opwachting maakte.
 
De actie in Assen start om 9u00, met de kwalificatie om 11u40 en de start van beide races om 14u50 en 17u15.

Persbericht Porsche Sprint Challenge Benelux
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op dinsdag 9 juli 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons