van der Horst

De Renties Ypres Rally op 1-3 oktober 2020

Poster Renties Ypres Rally 2020
Poster Renties Ypres Rally 2020
Nadat Club Superstage eerder al had bevestigd dat de Renties Ypres Rally uitgesteld zou worden, kan de organisator vandaag de nieuwe datum voor zijn topevenement aankondigen. De Renties Ypres Rally 2020 zal verreden worden van 1 tot 3 oktober.
De Renties Ypres Rally is een van de grootste sportevenementen van het jaar in België. Club Superstage werkt met een groot team vrijwilligers een gans jaar aan de voorbereiding. Bovendien is het parcours van de rally gespreid over meerdere gemeenten, waardoor rekening gehouden moet worden met allerlei lokale evenementen, maar ook met de data van enkele internationale wielerklassiekers, zoals Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Het was dan ook een erg complexe puzzel om een nieuwe datum te vinden. In overleg met alle lokale overheden en federaties zal de Renties Ypres Rally van 1 tot 3 oktober verreden worden, net als de Bernard Degroote Ypres Historic Rally.  

"De coronacrisis en het verbod op sportwedstrijden tot 31 juli heeft ons genoodzaakt om de Renties Ypres Rally voor de eerste keer uit te stellen naar het najaar", vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. "Het was een ingewikkelde puzzel om samen met alle partijen een geschikte datum te vinden. We zullen er alles aan doen om tijdens het eerste weekend van oktober weer een topeditie neer te zetten. Met die datum begin oktober is de Ypres Rally ook een ideale voorbereidingswedstrijd voor de WK Rally van Duitsland. Voor de piloten wordt het ongetwijfeld een nieuwe uitdaging om de gekende klassementsproeven in de herfst af te werken. De deelnemers zullen meer proeven in het donker moeten afwerken. In zekere zin keren we daarmee terug naar de roots." 

Deelnemers die snakken naar een topwedstrijd moeten niet langer wachten. De inschrijvingen zijn al geopend op www.ypresrally.com.

Club Superstage: Ypres RallyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op woensdag 20 mei 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons