van der Horst

De rollercoaster van Charade als decor voor de Fun Cup powered by Hankook!

#517 DDK Mega
#517 DDK Mega
Het Circuit de Charade, die komend weekend het peloton van de Fun Cup powered by Hankook  ontvangt voor de vierde afspraak van het seizoen 2023, wordt nu al de kleine versie van de Nürburgring Nordschleife genoemd. Een verplaatsing die niet onopgemerkt zal voorbijgaan!
Organisator Kronos Events is er opnieuw ingeslaagd de deelnemers van de Fun Cup powered by Hankook te verwennen door het bijzonder uitdagende circuit van Charade op de kalender te zetten. De Franse piste heeft een uitgebreide historiek en kreeg in de jaren 60 en 70 viermaal de Formule 1 over de vloer. Sindsdien werd het circuit ingekort tot zijn huidige lengte van iets minder dan vier kilometer, maar van zijn charme is er niets verloren gegaan. Integendeel! Het asfaltlint slingert door de bossen van de Auvergne en vereist een grote dosis moed en talent om onder de knie te krijgen.
 
De Trophée des Volcans betekent voor de amusante racekevers een dubbele confrontatie van vier uur. Wie zal zondagavond aan het langste eind trekken? Een overzicht van de grootste kanshebbers!
 
De #280 Milo Socardenne, winnaar in Mettet en Zandvoort, viel in de Ardennen naast het podium maar blijft het klassement van de Fun Cup powered by Hankook aanvoeren. In Charade wordt Lorenzo Donniacuo, die op het punt staat vader te worden, vervangen door een zekere Edouard Mondron. De concurrentie is dus gewaarschuwd!
 
Na hun diskwalificatie in Francorchamps hebben Cédric Bollen, Matteo Raspatelli en Michaël Leenders (#424 M3M Racing) weinig meer te verliezen: ze zullen dus vol voor de overwinning gaan in Frankrijk. Guillaume Mondron, Simon Tourneur en Gilles Verleyen (#480 Milo Tourneur) moeten daarentegen wel nog aan het kampioenschap denken en hinken komend weekend dus op twee gedachten.
 
Bij de kanshebbers op het podium rekenen we ook deze teams: de #446 Milo Racing, waar Pieter Ooms opnieuw Kevin Balthazar en Sébastien Kluyskens vervoegt, maar ook de #498 Compact Machinery by Leader (Enzo Ferrari-Benoit Dupont-Tristan Földesi) die in Spa op het podium stond en de #517 DDK Mega van Claude Pirson, Pierre-Yves Corthals en Mathieu Detry. Of zorgt de #426 AP Mecanic’s (Martin Leburton-Gilles Piron-Pierre Piron-Nathan Diederickx) net als tijdens het Franco Fun Festival voor de verrassing?
Fun: opnieuw een duel tussen Clubsport en Mazuin?
Anderhalf punt: dat is het verschil tussen de twee leiders in de Fun-categorie (voor teams zonder Top Gun-rijder) na drie wedstrijden van de Fun Cup powered by Hankook 2023! Het voordeel is voor de #415 Clubsport Racing, in Charade toevertrouwd aan Koen De Wit en Antoine Morlet. Het team uit Halle verdedigt een kleine voorsprong op de #486 Michaël Mazuin Sport van Louis Mazuin, Lucas Taelman en Nathan Brauns.
 
De twee tenoren, die bovendien ook mikken op het algemene podium, worden eens te meer uitgedaagd door enkele bijzonder sterke teams. Michaël Mazuin Sport heeft nog een tweede ijzer in het vuur, de #514 van vader Michaël, dochter Camille en zoon Gabriel, maar ook de familie Hommerson (Niek, Marnix en Alex) zal zich niet zomaar gewonnen geven met de #489 Milo HHH. Een kanshebber op het podium is tot slot ook de #478 Why not? Racing van Nicolas Delencre, Christof Raes en Feye Hijts. Het team uit Doornik verloor zijn tweede plaats in Spa op de groene tafel en gaat in Frankrijk dus op zoek naar revanche!
Pure: de #487 AC Motorsport op zoek naar eerste zege
De leider in de Pure-divisie, voorbehouden aan rijders die voornamelijk de Fun Cup op hun palmares hebben staan, heeft dankzij de tweede plaats in Mettet, Zandvoort én Francorchamps een stevige voorsprong opgebouwd in het voorlopige klassement van de categorie. Toch zouden voor Jean-Luc Vandormael, Benoit Arnaudet en Raphael Bolle Debal (#487 AC Motorsport) dankzij een eerste overwining het nodige vertrouwen kunnen tanken met het oog op de komende Hankook 25 Hours Fun Cup.
 
De #283 Millo Allure (Christophe Boniver-Patrick Bataillard-Henk Rogiers), winnaar in Mettet, en de #278 Eastkart by Acome (Nicolas Fedorenko-Frédéric Delhez-Dusty Kukenheim-Mitchell Kukenheim), op de hoogste podiumtrede in Francorchamps, worden de grootste concurrenten in Charade. Ook de #114 Clubsport Racing (Philip Vandewalle-Jean-Luc Heymans) en de #485 Why not? Racing (Vincent Van Melderen-Steve Claeys-Martin Businaro) moeten echter bij de kanshebbers gerekend worden. 
Biplace: een gouden kans voor de achtervolgers
De #365 Car-Pass LRE by Comtoyou domineert het seizoen sinds het startschot in Mettet, maar zal in Charade enkel aanwezig zijn om de start te nemen en op die manier geen nulscore te laten noteren. Een opportuniteit voor de concurrentie, die een gooi kan doen naar de hoogste podiumtrede en tegelijk wat dichterbij kan sluipen in de puntenstand van het kampioenschap.
 
Met de concurrentie bedoelen we vooral de #315 Fun 4 Racers By Comtoyou bestuurd door Alexandre Coffe, Frederic Taquet en Geoffrey Bara, tweede in de tussenstand op iets meer dan vijftig punten van de regerende kampioenen. In de strijd voor de derde plek worden drie teams gescheiden door amper één punt: de #342 Milo Monster Trendy (Francis Plunus-Michiel Lottefier), de #361 Hurricane by Leader (Dimitri Rolin-Christian Gengoux-Philippe Denis) en de #381 DPW-Racing (Michiel Lescroart-Davy Sneppe-Mathieu Simoné).
 
Na afloop van de kwalificatiesessie op zaterdag, van 15.10u tot 17.10u, wordt in de Fun Club een aperitief en het kwalificatiespel georganiseerd dat de startgrid van de eerste race zal bepalen. De eerste confrontatie start zondag om 9 uur, de tweede om 15.30u. Een perfecte opwarming dus voor de 25ste editie van de Hankook 25 Hours Fun Cup!

Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Fun Cup op donderdag 15 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Charade.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons