van der Horst

De snelste wagen op het salon, verborgen voor het grote publiek (+ Foto's)

European Motor Show Brussels 2014: De wagens (deel 2)
De snelste auto op het Auto- en motosalon 2014 staat niet in Paleis 12, bij de droomwagens zeg maar, neen hij staat in Paleis 9. Je zal evenwel goed moeten zoeken, want de 400.000 euro kostende bolide staat niet meteen in het zicht. Autosport.be vond de wagen evenwel en nam in het geniep enkele beelden...
Lamborghini Aventador
Lamborghini Aventador
In Paleis 9 staan merken als FIAT en Isuzu bij elkaar, al zal de sportievere bezoeker waarschijnlijk vooral richting de stands van Abarth en Mitsubishi neigen. Op sportief vlak trekt de nieuwe Corvette C7 op de stand van Chevrolet zonder twijfel veel aandacht. Is het niet dankzij de felgele kleur, dan zijn het wel de mooie lijnen van de carrosserie uit Detroit die menig bezoeker lijken te interesseren. De snelst rijdende sportwagen op het autosalon stamt evenwel niet af uit de Verenigde Staten, maar wel uit Bologna, Italië dus.

Lamborghini Aventador
Lamborghini Aventador
Het betreft een speciale Lamborghini Aventador van een slordige 1500 kg waarbij de witte velgen een knap contrast vormen met het opvallend uitgebreide gebruik van carbon onderdelen, onder het motto "you can never have too much carbon fiber" lijkt het wel. Naast het speciale zwarte nachtkleed is de bolide vanzelfsprekend ook op het vlak van performantie aantrekkelijk. Zo trekt deze carbon Aventador op van 0 naar 100 in 2,9 seconden, mede dankzij de 729 PK's die bij een gewicht van 1575 kilo uit de 6.5 liter sterke V12 worden geperst.

Foto's: Marnik Mouchaers & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Autosalon op maandag 20 januari 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons