van der Horst

De startgrid voor de 24 Hours of Zolder 2019 (+ PDF)

EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Om klokslag 16 uur wordt vandaag de 24 Hours of Zolder op gang gevlagd. De eerste twee rijen worden gevuld door CN prototypes, met uiteraard de Russell Racing by PK Carsport Norma M20 FC op pole na een verbluffende chrono van Gilles Magnus. De wagen van Tom Boonen, Sam Dejonghe en Thomas Piessens vertrekt mee vanop de eerste rij, met net daarachter de bolide van McDonald's Racing en daarnaast het exemplaar van Krafft Racing - vanmorgen tijdens de warm-up nog snelste. De eerste GT start op de rij daarna, de snelle WCB Lamborghini Huracan.
Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Eén wagen start uit de pitlane: de VDW Motorsport-BMW die op het laatste ogenblik nog ingeschreven werd. Na het forfait van de VGL Racing vanochtend zullen er dus 39 bolides op de grid verschijnen. De Krafft Racing Norma M20 FC was zoals gemeld snelste in de korte warm-up. De problemen op de Deldiche Racing Norma M20 FC #111 waren van de baan, maar de andere bolide viel ditmaal stil aan de sacramentshelling met een probleem aan de brandstoftoevoer. De wagen zou echter zonder problemen kunnen deelnemen aan de 24 Hours of Zolder zelf, zo verzekerde teamchef Jim De Cock ons.

--- Volledige startgrid 24 Hours of Zolder 2019 (pdf) ---

Foto's: Brecht Decanq & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 10 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons