van der Horst

De Super Pole terug tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup!

VW Fun Cup #149 - Socardenne by Milo Racing
VW Fun Cup #149 - Socardenne by Milo Racing
Liefhebbers van spanning en de ‘perfecte ronde’ staan al te trappelen: de Super Pole maakt zijn terugkeer tijdens de 25 Hours VW Fun Cup! Op vrijdag 12 juli om 21.15 uur mogen de vijftien snelste teams uit de kwalificatiesessie een rijder aanduiden voor… één ronde tegen de chrono. Eén enkele poging, zonder verkeer op het circuit, maar ook zonder ruimte voor fouten. Een stijloefening voor puristen dus, met als beloning de eer om een peloton van meer dan 120 VW Fun Cup aan te voeren op zaterdag om 16 uur, wanneer de start van de editie 2019 van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup wordt gegeven.
Om deze gelegenheid niet zomaar te laten voorbijgaan, zal de videoproductie op vrijdag al vanaf 21.05 uur actief zijn om de Super Pole-sessie rechtstreeks uit te zenden met Facebook Live vanuit de pitlane (die ook te zien is op de website van de VW Fun Cup, voor een integrale Live TV van 33 uur op zaterdag en zondag). Chrono’s, live reacties, analyses, beelden vanop het circuit…  Alle fans van de VW Fun Cup zullen op het puntje van hun stoel zitten voor deze niet te missen afspraak!
 
Het is immers al van 2015 geleden dat er een Super Pole-sessie op het programma stond van de 25 Hours VW Fun Cup. Enfin, niet helemaal… In eerste instantie zou de pole positie van de editie 2018 bepaald worden aan de hand van één ronde tegen de klok, maar de campagne van de Rode Duivels op het WK voetbal (de kwartfinale tegen Brazilië werd op hetzelfde moment gespeeld als de Super Pole) bracht Kronos Events tot het besluit om een feestelijke avond te organiseren aan ‘L’Arbre qui tue’. In 2017 werd de startgrid vastgelegd aan de hand van een muzikale stoelendans en het klassement van de traditionele kwalificatie werd gebruikt om de startvolgorde vast te leggen in 2016.
 
Frédéric Vervisch, tot tweemaal toe Super Poleman in 2014 en 2015, maakt door zijn verplichtingen tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe in Zandvoort geen kans op een derde succes. De Italiaan Claudio Cappelli, de snelste man in 2013, zou wel van de partij moeten om zijn prestatie van zes jaar geleden te proberen herhalen. In realiteit zijn de kanshebbers om de titel van Super Poleman voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup op te eisen bijzonder talrijk en spanning belooft dan ook op de afspraak te zijn!

Foto: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 21 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons