van der Horst

De terugkeer van de Gillet Vertigo

Stand Gillet Vertigo
Stand Gillet Vertigo
Wie op het autosalon de hal van de prestige wagens betreedt kan er niet naast zien. In het midden van hal 1 werd een stand getooid in de kleuren van de Belgische vlag met daarop drie sportwagens, een zwarte, een gele en een rode, de Gillet Vertigo is terug op de afspraak. Deze unieke Belgische sportwagen werd in een eerste versie voor het eerst vertoond op het Brusselse autosalon in 1992. Maar de laatste jaren ontbrak het merk op de tweejaarlijkse afspraak, maar ditmaal is Gillet terug en dat ondermeer onder impuls van Pascal Witmeur.
Tony Gillet bij de Pikes Peak racewagen
Tony Gillet bij de Pikes Peak racewagen
De unieke Belgische sportwagen, een ontwerp van Tony Gillet, viert dit jaar zijn vijfentwintigste verjaardag en dat mocht niet onopgemerkt voorbijgaan, vond Pascal Witmeur. Hij kwam met het idee om een raceversie af te leiden van de huidige Gillet Vertigo.5 Spirit. Niet zomaar een versie maar een imposant racemonster waarmee Vanina Ickx later op het seizoen zal deelnemen aan de prestigieuze heuvelklim race Pikes Peak.

Gillet Vertigo Pikes Peak
Gillet Vertigo Pikes Peak
Deze wagen wordt op het salon voor het eerst vertoond aan het publiek. Het in het geel gespoten racemonster valt op door zijn enorme achtervleugel en de lageprofielbanden. Op de stand wordt Pikes Peakversie geflankeerd door twee exemplaren van de Gillet Vertigo.5 Spirit, de door een 4,2 liter V8 Maserati motor aangedreven straatversie. De vijfde versie van de Vertigo wordt sinds 2010 in kleine aantallen gebouwd en dat op ambachtelijke wijze, volledig naar de wensen van de klant.
 

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op vrijdag 12 januari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons