van der Horst

De terugkeer van de Porsche Panamera

Petri Corse Motorsport - Porsche Panamera
Petri Corse Motorsport - Porsche Panamera
Het goede nieuws omtrent de Superstars International Series jaargang 2013 blijft maar binnenstromen. Vandaag maakten de organisatoren namelijk bekend dat het spectaculaire kampioenschap dit seizoen opnieuw de impressionante Porsche Panamera mag verwelkomen op haar startgrid. De Duitse vierdeurscoupé van bijna vijf meter debuteerde in het seizoen 2010 in de handen van Fabrizio Giovanardi. Dit jaar moeten twee exemplaren van de Duitse krachtpatser onder de vlag van Petri Corse Motorsport hun weg naar de startlijn vinden.
Het Italiaanse team zal vanaf de openingsmeeting in Monza begin april met twee Porsche Panamera’s het veld vervoegen. Beide chassis' werden door Ntechnology, de preparateur van de bolides bij hun debuutjaar, voorzien van de nodige upgrades. Daarnaast zouden ook de krachtbronnen van de Porsche's nog een laatste pijniging op de dyno moeten ondergaan om zodanig het laatste restje kracht eruit te persen, zonder daarbij de betrouwbaarheid in het gedrang te brengen. Eind februari zullen de eerste testen met de bolides worden afgewerkt.

Rijders werden er nog niet bekend gemaakt, maar men mikt op grote namen. De terugkeer van een prestigieus merk als Porsche zal het kampioenschap dat al kon rekenen op namen als Mercedes, BMW, Audi, Maserati, Chevrolet en Jaguar nog meer glans geven. Petri Corse Motorsport zal daarnaast ook twee Porsche GT3’s inzetten in de GT Sprint International Series, een serie die verreden wordt tijdens dezelfde meetings als de Superstars International Series.

Wil je de Porsche Panamera's en haar V8-concurrenten in actie zien? Dan komt u op 22 en 23 juni naar Circuit Zolder waar de Superstars en de GT Sprint Series te gast zijn tijdens het SUPERSTARS & Zolder weekend. In onze autosport kalender kan u steeds de meest recente versie van de International Superstars Series kalender voor 2013 aantreffen.

Foto: Superstars International Series  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons