van der Horst

De terugkeer van de PYRAT des Gars Rapides!

PYRAT des Gars Rapides
PYRAT des Gars Rapides
Na een geslaagde première zijn de ‘Pyraten’ terug voor een vervolg in de European VW Fun Cup 2019! Pierre-André Guillaume en Steve Dams willen in hun tweede volledige seizoen beter doen dan hun dertiende plaats in het eindklassement van hun debuutjaar. Ze krijgen daarbij twee keer de versterking van Arnaud Tsamère op de #500, die opnieuw wordt klaargestoomd door Milo Racing.
PYRAT is een van de meest creatieve projecten in de European VW Fun Cup en probeert de competitie van Kronos Events te benaderen met een originele insteek. “Ten eerste proberen we een snelle auto op het circuit te zetten die bij iedereen in het oog springt”, aldus Pierre-André Guillaume, CEO van het Leuvense bedrijf Quant-ICT. “Verder blijven we dit seizoen testen met live onboardcamera’s, naast andere projecten waarover we later zullen communiceren.”

Pierre-André Guillaume en Steve Dams werden een jaar geleden in erg moeilijke context voor de leeuwen gegooid: “Ik weet nog dat we sneeuw zagen op weg naar Francorchamps en dat die eerste race plaatsvond in regenachtige omstandigheden en op een ijskoud circuit”, herinnert Pierre-André zich. “Sindsdien is er heel wat water naar de zee gevloeid en vanaf de wedstrijd in Assen voelden we ons echt thuis aan het stuur van de VW Fun Cup. Samen zullen we opnieuw het volledige seizoen van de competitie van Kronos Events afwerken.”

Ook de Franse komiek Arnaud Tsamère zal bij gelegenheid deel uitmaken van de ‘PYRAT des Gars Rapides’. “Arnaud heeft net als ons heel wat vooruitgang geboekt. In Zandvoort kwam hij zelfs heel dicht bij de rondetijden van onze wegkapitein Pierre-Yves Rosoux. Dit seizoen zal hij ons vergezellen in Magny-Cours en Zolder, maar mogelijk ook in Assen.” Het tweetal is nog op zoek naar een derde rijder voor de wedstrijden waar Tsamère er niet bij is, en naar een vierde rijder voor het volledige seizoen.

De ambities van de #500 PYRAT by Milo staan als een paal boven water. “We hadden nooit verwacht om in ons eerste seizoen meteen dertiende te worden in het eindklassement. De doelstelling voor dit jaar is dan ook erg ambitieus: een plaats in de top 10 veroveren in ons tweede seizoen. We blijven ons voorbereiden op de simulator en krijgen goede raad van onze teamgenoten bij Milo Racing. We kunnen niet wachten!”

Persbericht VW Fun CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 1 maart 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons