van der Horst

De terugkeer van Hispano Suiza

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC
Hispano Suiza Maguari HS1 GTC
Het roemruchte Spaanse automerk Hispano Suiza zal op het komende salon van Geneve zijn terugkeer vieren. In Zwitserland zal het merk een hypercar, genaamd Maguari HS1 GTC, voorstellen. Van die wagen, die meer dan 2 miljoen Euro moet kosten, zou een gelimiteerd aantal gebouwd worden.
Hispano Suiza Maguari HS1 GTC
Hispano Suiza Maguari HS1 GTC
Tussen 1902 en 1938 werden er bij Hispano Suiza luxe auto’s gebouwd, maar het merk (dat ondertussen was overgenomen door Ballot) overleefde de Spaanse burgeroorlog niet en de productie van wagens werd in 1939 gestaakt. In 2000 herrees de naam via een conceptwagen; waarna nog drie concept-modellen volgden, maar geen enkele daarvan werd de voorbode van een wederopstanding van het merk. Nu blijkt het dan toch te gaan lukken, want op het salon van Genève wordt de Hispano Suiza Maguari HS1 GTC gepresenteerd - die in gelimiteerde productie zou gaan.

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC
Hispano Suiza Maguari HS1 GTC
De Maguari HS1 GTC is de opvolger van de Grand Turismo Coupé concept car die in 2010 werd gepresenteerd. Het wordt een Hypercar aangedreven door de 5.2-liter biturbo V10 die men ook terugvindt in de Audi R8 en de Lamborghini Huracán. Twee elektrische compressoren brengen het totale vermogen naar 1085 pk. De topsnelheid wordt gelimiteerd tot 380 km/u en de wagen trekt op van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden.

Foto's:Hispano SuizaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autonieuws op zaterdag 23 februari 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons