van der Horst

De Touring Aero 3, het nieuwste pareltje van Carrozzeria Touring Superleggera

Aero3
Aero3
Op Salon Privé maakte de Aero 3, de laatste creatie van de Milanese ontwerper Touring, zijn internationaal debuut. Inmiddels zorgde Group Ginion, dat de import van het exclusieve merk verzekert voor onze contreien, voor een nationale presentatie.
  • St. Paul
De legendarische koetsbouwer Touring Superleggera kende in 2006 een herstart waarbij men een reeds bestaande supercar vervolgens van een nieuw koetswerk voorziet. Een strategie die in de loop der jaren heel wat diverse verrassende creaties opleverde. 

Schets Aero3
Schets Aero3
Ditmaal vertrok met van een Ferrari F12 Berlinetta als basis. Daarop ontwierp de meesterhand van Tourings’ huidige ontwerper Louis Fabribecker een extravagant koetswerk, geïnspireerd op de lijnen Alfa Romeo 8C 2900B LM Berlinetta Aerodynamica. Een legendarische racewagen uit 1938 die door Carrozzeria Touring speciaal werd ontworpen voor deelname aan de 24 Uur van Le Mans.  

De auto is bijna 2 centimeter langer geworden dan de F12 maar door het gebruik van koolstofvezel toch 180 kilogram lichter. De gespleten grille met daarnaast de twee los in de bumper geplaatste luchtinlaten zijn duidelijke verwijzingen naar zijn stamvader. Net als de zeer bijzondere puntige achterkant, die dan weer doet denken aan een Jaguar C Type. 

Aero3
Aero3
Onderhuids verandert er niets. Dat betekent dat de vooraan geplaatste 6,3-liter V12 nog steeds 740 pk genereert. In 3,1 seconden schiet de Aero 3 daarmee naar 100 km/h en hij gaat door tot 340 km/h. Zoals steeds de gewoonte wordt de Aero 3 slechts in zeer beperkte reeks gebouwd. Touring Superleggera plant slechts vijftien exemplaren. Drie ervan zijn reeds verkocht. 
 
Tekst: Alec Lavaerts - Foto's: ​Carrozzeria Touring Superleggera



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Automotive op maandag 5 oktober 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons