van der Horst

De triptyque magique van Christine Beckers start in Le Mans

Roger Dubos & Christine Beckers in Le Mans
Roger Dubos & Christine Beckers in Le Mans
Christine Beckers is een autosportkampioene met een indrukwekkende staat van dienst: meerdere malen Belgisch kampioen coureur, ze heeft met vele prestigieuze auto's gereden op circuits in de 4 uithoeken van de wereld. Ze is nu 80 jaar oud, maar wil nog steeds andere dromen waarmaken, om de onverwoestbare passie te bevredigen die ze sinds haar vijftiende aan de autosport heeft gewijd.
Arrows A8
Arrows A8
1. Daarom heeft ze besloten om te proberen haar naam in het Guinness Book of Records te schrijven, door de oudste vrouw te worden die in een moderne Formule 1-wagen rijdt. Deze waanzinnige droom gaat uitkomen op 21 juli 2024 op Circuit Zolder, in een Arrows BMW A8 die voorheen werd bestuurd door drievoudig Belgisch Grand Prix-winnaar Thierry Boutsen, die de beschermheer van de operatie zal zijn.

2. Naast dit toekomstige wapenfeit wilde Christine ook de vijftigste verjaardag vieren van haar overwinning in de 2-liter categorie tijdens de 24 uur van Le Mans, in het gezelschap van Yvette Fontaine en wijlen Marie Laurent. Dit zal gebeuren in Le Mans tijdens de week van de 24 uur van 2024 (10/15 juni 2024), waar Christine aan het stuur zal zitten van een Chevron B23. Tegelijkertijd wordt er een vitrine met een eerbetoon aan haar geopend in de Hall of Fame van het 24h du Mans Museum.

3. Om de vijftigste verjaardag van haar broer 'James' te vieren, die de koningsbeker won tijdens de 24 uur van Spa, zal ze op 29 juni 2024 in een Alfa Romeo 2000GTV rijden, die identiek is versierd als het exemplaar waarmee ze in 1974 reed, in de historische race die voorafgaat aan de 24 uur van Spa.

Deze drie evenementen vormen samen de “Triptyque Magique”.

Supporters van deze spannende uitdaging kunnen terecht op de volgende link: https://fr.ulule.com/le-triptyque-magique-de-christine/
 
(*) Autogénaire : een tachtigjarige die haar leven heeft gewijd aan haar passie voor auto’s

Persbericht Patricia RaesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 12 juni 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons