van der Horst

De VW Fun Cup in ‘Feel Good’-modus tijdens de Hankook 25 Hours

HSM Racing & Events - VW Fun Cup Evo3
HSM Racing & Events - VW Fun Cup Evo3
Ze zijn presentatoren op Radio Contact en maken zich klaar voor een huizenhoge uitdaging met de hulp van hun luisteraars: deelnemen aan de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. We hebben het over Kévin Berben en Gaëtan Bartosz. Met de ervaren Chrstian Houbben als teamgenoot, kruipen ze aan het stuur van de #368 Biplace van HSM Racing & Events. Het doel? De luisteraars op verschillende manieren laten proeven van de autosport.
Op Radio Contact wekt de VW Fun Cup powered by Hankook al enkele weken de belangstelling van talloze luisteraars. Met een goede reden: de ‘Feel Good’-radio maakt zich op voor een deelname aan de mythische Hankook 25 Hours VW Fun Cup met twee van zijn presentatoren. Op 8, 9 en 10 juli racen Kévin Berben en Gaëtan Bartosz op het Circuit de Spa-Francorchamps met de #368 Biplace van HSM Racing & Events. Een project dat iedere zaterdag- en zondagochtend aan bod komt op antenne. 

“Door deel te nemen aan deze wedstrijd en de hele voorbereiding uit de doeken te doen, willen we de autosport opnieuw in beeld brengen”, reageert Gaëtan Bartosz. “De idee is ook om aan onze luisteraars te tonen dat de discipline en meer bepaald de VW Fun Cup toegankelijk zijn voor veel mensen. Onze sportieve ambitie is dan weer heel eenvoudig: aan de aankomst staan.”

Radio Contact
Radio Contact
Om de uitdaging aan te gaan, kunnen de twee presentatoren rekenen op de ervaren Christian Houbben, de wegkapitein van het team, en op andere rijders die later worden bevestigd. Maar dat is niet alles! Verschillende luisteraars van Radio Contact zullen deel uitmaken van het avontuur. “Ze zullen echt in het centrum van het team staan”, legt Kévin uit. “We hebben tijdens onze uitzendingen al verschillende mensen geselecteerd met verschillende profielen: mensen die informatie zullen overbrengen van de pitmuur aan de rijder, een fotograaf en een mecanicien die het team van HSM zal helpen. Komende zaterdag kennen we de naam van onze kok. Vervolgens is er een tweede mecanicien en natuurlijk de geluksvogels die aan boord van de auto zullen zitten tijdens de 25 Hours. De wedstrijd wordt over twee weken gelanceerd, op de weekenddagen telkens tussen 6 en 10 in de ochtend. Daarnaast is er nog een wedstrijd voor kinderen die de livery van onze racekever zullen ontwerpen. Iedereen kan zijn voorstel indienen en het meest creatieve wordt over enkele weken onthuld.”

Ondertussen zetten Kévin en Gaëtan hun voorbereiding voort met het oog op de langste race ter wereld. Een noodzaak, want geen van beiden heeft ervaring in de autosport. “Na twee dagen opleiding in Mettet en Spa-Francorchamps om de basis van het racen aan te leren, zullen we binnenkort opnieuw een volledige testdag afwerken in het gezelschap van een coach. Daarnaast zijn er vier sessies voorzien op een simulator van Exype om automatismen aan te leren”, geeft Kévin mee.

Komende zondag debrieft Gaëtan zijn de eerste dag aan het stuur van een VW Fun Cup. “Ik kan nu al zeggen dat ik zo blij als een kind was tijdens mijn eerste ronden op het circuit”, lacht hij. “De sensaties waren ongelofelijk, maar ik heb ook meteen beseft dat je niet zomaar op een degelijk niveau kan presteren.”

Om meer te weten te komen, geven we afspraak vanaf komende zaterdag en zondag tussen 6 en 10, met Aurélie en Kévin, op Radio Contact!

VW Fun Cup press  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons