van der Horst

De VW Fun Cup powered by Hankook reikt zijn Awards uit en viert zijn kampioenen

Podium VW Fun Cup 2022
Podium VW Fun Cup 2022
De VW Fun Cup powered by Hankook heeft afgelopen vrijdag zijn prijsuitreiking georganiseerd in Ittre, in zijn typische, aangename sfeer. Naast de winnaars van de verschillende categorieën, koos promotor Kronos Events ervoor om verschillende persoonlijkheden in de bloemetjes te zetten dankzij zeven Special Awards.
Hoewel het nog te vroeg is om de Racekevers uit de garage te duwen, heeft de VW Fun Cup powered by Hankook voorbije vrijdagavond zijn tenten opgeslagen op het platteland. In een gemoedelijke sfeer die de discipline met zijn slogan ‘Seriously Fun’ op het lijf geschreven is, vormde de ‘Ferme de Coquiamont’ het decor voor de Awards Night van een talrijk opgekomen Fun Cup-gemeenschap. Een laatste terugblik op het voorbije seizoen 2022.
 
Iets meer dan 25 jaar na zijn eerste race in Chimay, in 1997, verkeert de VW Fun Cup powered by Hankook in blakende gezondheid. Een cijfer om dat te bewijzen: 54. Dat is het gemiddelde aantal inschrijvingen in de zeven wedstrijden die tijdens het seizoen 2022 op het programma stonden. Het hoogtepunt, met 119 racekevers op de startgrid, vond uiteraard plaats tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup.
 
Het seizoen 2023 van Kronos Events – organisator en promotor van de VW Fun Cup powered by Hankook – biedt opnieuw een erg aantrekkelijk menu met zes verschillende circuits en, als kers op een prachtige verjaardagstaart, de 25ste editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup.
 
Podium Fun 2022
Podium Fun 2022
Podium Pure 2022
Podium Pure 2022
Het hoofdstuk 2022 afsluiten kan niet zonder eerst de kampioenen te vermelden tijdens de prijsuitreiking. De top 3 van het algemene klassement kreeg uiteraard het grootste applaus, met de titel voor de #480 Milo Tourneur (Simon Tourneur, Guillaume Mondron, Gilles Verleyen en Maxime Soulet wisselden elkaar af aan het stuur) en de plaats van vicekampioen voor de #199 DRM Credeco. Florian Van Dooren, Julien Schein en Quentin Denis (gesteund door Maxime Batifoulier in de 25 Hours) kregen niet alleen de zilveren medaille in het algemene klassement in ontvangst, ze werden bovendien bekroond in de Fun-categorie (geen Top Gun-rijder) en Pure-divisie (voor rijders met een ervaring beperkt tot de Fun Cup).
 
Podium Biplaces 2022
Podium Biplaces 2022
Podium Vintage 2022
Podium Vintage 2022
VFC by DPW Racing en Car-Pass LRE by DRM, respectievelijk kampioen in Vintage (de Evo1’s) en bij de Biplaces, waren ook op het podium te zien, net als het team Groupe Lemoine by M3M, laureaat van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup (Philippe Lemoine, Michael Leenders, Pierre Lalmand, Gilles Smits, Ugo de Wilde en Lucca Ayari).
 
Lorenzo Donniacuo kreeg de ‘Hankook Qualifying Trophy’ in ontvangst voor de snelste rijder in de kwalificatiesessies en ook de meest ‘ervaren’ deelnemers werden geëerd met de ‘Jippy Trophy’ (ter herinnering van Jean-Pierre Mondron, voor teams met een gemiddelde leeftijd hoger dan 45). De #426 AP by Acome (Pierre Piron, Jean-Luc Vandormael, Gilles Piron, Sébastien Incardona) trok aan het langste eind.
 
En wat zou de prijsuitreiking van de VW Fun Cup zijn zonder de traditionele ‘Special Awards’, die op verschillende manieren enkele hoofdrolspelers van de VW Fun Cup powered by Hankook belonen?

Gewezen rijder Pierre Bocquet (die zijn #53 van destijds heeft terugkocht) ontving de ‘Courtesy Award’ vanwege zijn eeuwige vriendelijkheid, terwijl de ‘JG Trophy’ (ter herinnering van J.G. Mal-Voy, de betreurde voorzitter van de Belgian VW Club) was weggelegd voor Éric de Hoe. Hij is een icoon voor de VW Fun Cup, dat sinds vorig jaar een kwarteeuw bestaat en sinds kort de eerste generatie van de kever nieuw leven heeft ingeblazen. En dat is vooral dankzij Éric, de bezieler van het project…
 
De verrassende zege tijdens de Trophée Nostalgie op Anneau du Rhin toont aan dat het familiale trio dat bestaat uit Niek, Alex en Marnix Hommerson (samen met Lorenzo Donniacuo in de Elzas) zijn prijs van ‘Revelation of the Year’ niet gestolen heeft. Dat geldt ook voor de ‘Seriously Fun Award’ van Benoit Dupont, een gekend figuur in de paddock met een serieuze aanpak maar ook een maximum aan fun. Voor sfeer in de keet zorgen, dat kan Benoit als de beste…
 
De Award ‘Initiative of the Year’ was voor Leader Racing en zijn teambazen Philippe Willems en Baudouin Feron, onder meer omdat ze jonge, getalenteerde rijders (vaak met een gebrek aan budget) naar de VW Fun Cup brengen. De exponent daarvan was de deelname van een volledig vrouwelijk team tijdens het Franco Fun Festival.
 
Arnaud Quédé en zijn team AC Motorsport zijn een vaste waarde in de VW Fun Cup sinds de eerste deelname in 2007. Arnaud is een ambassadeur van de discipline tot ver buiten de Belgische landsgrenzen en de structuur uit Andenne is een van de teams met de meeste ingeschreven wagens tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Vaak zijn dat exotische bemanningen vanuit andere continenten. Arnaud kreeg dan ook de ‘Spirit Award’!
 
De keuze voor de ‘Honorary Award’ viel tot slot bij Marc-Olivier Van Oppens en François Bouillon, loyale deelnemers aan de VW Fun Cup powered by Hankook. Al jarenlang (sinds hun debuut in 2009), zijn ‘Marco’ en François van de partij in de VW Fun Cup en dat zowel in Monoplace als in Biplace. Ze gebruiken de VW Fun Cup als marketingtool voor de promotie van hun McDonald’s-Restaurants. Op hun manier dragen ze ook een steentje bij aan de VW Fun Cup!
 
Het seizoen 2022 ligt nu definitief achter ons. Afspraak op het Circuit Jules Tacheny de Mettet, op 25 en 26 maart, voor de aftrap van een campagne 2023 die meer dan veelbelovend oogt!

VW Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 21 februari 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons