van der Horst

De VW Fun Cup trekt naar Charade in 2023

#415 Clubsport Racing - Pieter Ooms/Koen De Wit
#415 Clubsport Racing - Pieter Ooms/Koen De Wit
In de kantoren van Kronos Events zijn de voorbereidingen voor volgend seizoen volop aan de gang. Op de kalender voor 2023, die enkele weken geleden gepubliceerd, moest nog één vraagteken worden weggenomen. Dat is nu gebeurd: de VW Fun Cup powered by Hankook trekt op 17 en 18 juni naar het unieke en uitdagende Circuit de Charade, een maand voor de jubileumeditie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup die voor een onvergetelijke belevenis zal zorgen!
  • STX Motorhomes
 Het circuit van Charade, opgericht in 1958, pronkt met een bijzonder rijke geschiedenis. De omloop, die ongeveer 180 kilometer verwijderd is van Lyon, ontving viermaal de Grote Prijs van Frankrijk Formule 1 op het oorspronkelijke asfaltlint van ruim acht kilometer. In 1989 werd vervolgens de moderne versie van iets minder dan vier kilometer ingevoerd, die een combinatie is van snelle en blinde bochten, indrukwekkende hoogteverschillen en technische stroken. Op het lijf geschreven dus van de VW Fun Cup Evo3 en het spreekt voor zich dat de deelnemers de nieuwe afspraak met rood zullen aanstippen in de agenda. 
Variatie als sleutelwoord
Naar goede gewoonte staan er komend seizoen twee verplaatsingen naar Frankrijk op het menu. In Charade (17-18 juni) komen de specialisten van sprintraces aan hun trekken, met twee wedstrijden van vier uur die elk vijftig procent van de punten zullen toekennen.
 
Op het Circuit de l’Anneau du Rhin (15-16 september) worden de liefhebbers van de uithouding getrakteerd op een wedstrijd van 12 uur, zonder het gebruik van pitstopvensters zoals in de kortere wedstrijden. De strategen kunnen zich dus uitleven! De strategie wordt ook cruciaal tijdens de feesteditie van de 25 Hours (13-14-15-16 juli), waar Kronos Events alles uitde kast zal halen om een gedenkwaardig evenement op poten te zetten. Het wordt, nog meer dan gewoonlijk, een groot feest van de autosport!
 
#498 Compact Machinery by Leader
#498 Compact Machinery by Leader
Verder bestaat de kalender uit de meer gebruikelijke confrontaties van acht uur, zowel in de seizoensfinale in Zolder, als tijdens het eerste deel van het seizoen. De campagne start zoals gewoonlijk in Mettet, maar dan met een dubbele afspraak – de officiële testdag op 19 maart en vervolgens de Kronos 8 Hours op 25 en 26 maart – met nadien de race in Zandvoort (29-30 april) en de generale repetitie voor de 25 Hours, het Franco Fun Festival op het Circuit de Spa-Francorchamps (19, 20 en 21 mei). Een gevarieerd menu dus waarbij iedereen aan zijn trekken komt…
Twee Super Poles om het spektakel te verzorgen 
De VW Fun Cup powered by Hankook staat gekend om zijn amusement op én naast het circuit. Het kwalificatiespel in de Fun Club van Kronos Events blijft een van de trekpleisters om alle deelnemers aan de VW Fun Cup powered by Hankook samen te brengen. Die unieke manier om de startgrid te bepalen zal van toepassing zijn in Zandvoort, bij het Franco Fun Festival, in Charade en in Zolder.
 
Tot driemaal toe wordt er dus op het circuit gestreden voor de beste positie op de grid. De startvolgorde voor de 25 Hours wordt op vrijdag vastgelegd tijdens een kwalificatiesessie van zestig minuten, terwijl in Mettet en Anneau du Rhin resoluut wordt gekozen voor het spektakel. Op het circuit tussen Samber en Maas krijgt de top 20 een Super Pole-sessie voorgeschoteld, in de Elzas krijgt de top 12 één ronde om het beste van zichzelf te geven.

We hoeven er geen tekening bij te maken: het programma is nog nooit zo aantrekkelijk geweest. Na een van de meest succesvolle seizoenen ooit van de VW Fun Cup powered by Hankook ziet de toekomst van de populaire racekever er dus bijzonder rooskleurig uit!

VW Fun Cup press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 21 oktober 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons