van der Horst

De VW Fun Cup weer aan de slag in de Elzas

#280 Milo Racing - VW Fun Cup Evo3
#280 Milo Racing - VW Fun Cup Evo3
Na twee maanden zomervakantie, maakt de VW Fun Cup powered by Hankook dit weekend zijn terugkeer in Anneau du Rhin. De zesde manche van het kampioenschap is van levensbelang: met twee nog races op het programma dit seizoen wordt de verplaatsing naar de Elzas cruciaal voor de titelkandidaten.
De spanning stijgt en ieder punt telt: de VW Fun Cup powered by Hankook begint dit weekend in Anneau du Rhin aan wat de Engelsen weleens ‘money time’ noemen! Tijdens de Trophée Nostalgie, zesde en voorlaatste afspraak van het seizoen, wordt iedere fout van de titelkandidaten genadeloos afgestraft.
 
In de Elzas vinden een veertigtal teams elkaar terug op het circuit, maar het is vanzelfsprekend dat sommige onder hen bovenaan staan bij de bookmakers. De #480 Milo Tourneur maakt daar ongetwijfeld deel van uit! Na een vijfde plaats in de Hankook 25 Hours VW Fun Cup hebben Simon Tourneur, Guillaume Mondron en Gilles Verleyen de leiding in het kampioenschap overgenomen, met 21,5 punten voorsprong. De winnaars van Mettet willen opnieuw aanknopen met de zege en zo hun marge op de achtervolgers vergroten: het trio Quentin Denis-Florian Van Dooren-Julien Schein op de #199 DRM Credeco en het duo Koen De Wit-Pieter Ooms op de #415 Clubsport Racing.
 
Revanche in de lucht
 
#421 DDK Mega - VW Fun Cup Evo3
#421 DDK Mega - VW Fun Cup Evo3
Het wordt echter geen eenvoudige opdracht voor de leiders in de tussenstand. Na een eerste seizoenshelft die verre van aan de verwachtingen voldeed, zinnen verschillende teams met een Top Gun-rijder op sportieve revanche. Die vaststelling geldt zeker en vast voor de #888 SP Consulting Racing (Matts Breckpot-Stéphane Perrin-Mathieu Detry) of de #498 Compact Machinery by Leader (Martin Leburton-Tristan Földesi-Benoit Dupont-Enzo Ferrari). En er zijn nog teams die van de zege dromen! Op papier beschikken de #377 Mazuin Sport (Lucas Taelman-Matteo Raspatelli-Michaël Leenders), de #280 Socardenne Milo (Kevin Balthazar-Jean-François Olivier-Christophe Nivarlet-Sébastien Kluyskens) en de #421 DDK Mega (Claude Pirson en Aurélien Comte worden versterkt door Pierre-Yves Corthals) over enkele sterke troeven. Daarnaast is een verrassing niet uitgesloten voor de #489 Milo Racing HHH (Alexander Hommerson-Marnix Hommerson-Niek Hommerson-Lorenzo Donniacuo) en de #999 DDK Knauf (Xavier Knauf-Grégory Servais-Olivier Meurens). Na de diskwalificatie (non-conformiteit in de motor) in de 25 Hours staat de #477 DRM Autographe niet op de deelnemerslijst, aangezien het Brusselse team heeft beslist om de auto terug te trekken uit het kampioenschap.
 
De Fun-klasse competitiever dan ooit
 
Van de tweede tot de negende positie in het algemene klassement van het kampioenschap vinden we uitsluitend teams uit de Fun-klasse (zonder Top Gun-rijder). Het lijdt dus geen twijfel: ook zij kunnen op een podiumplaats mikken. We denken onder meer aan de huidige top 3 uit het klassement: de #199 DRM Credeco (Quentin Denis-Florian Van Dooren-Julien Schein), de #415 Clubsport Racing (Koen De Wit-Pieter Ooms) en de #486 Mazuin Sport (Michaël Mazuin-Louis Mazuin-Camille Mazuin).
 
De drie wagens worden verwacht in de spits van het Fun-peloton, maar het wordt eveneens uitkijken voor de Kevers van Acome Racing. De #426 AP by Acome (Pierre Piron-Gilles Piron-Jean-Luc Vandormael), die een lichte achterstand heeft opgelopen in de puntentelling, en de #278 Acome Racing by AP (Manu Nava-David Doutrepont-Olivier Maréchal) zijn te duchten tegenstanders. Ze zullen profiteren van de minste tegenslag bij de leiders om terug te komen in de titelstrijd.
 
In Pure (voor rijders met voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring) neemt de #199 DRM Credeco de favorietenrol op zich. En de outsiders? Die luisteren naar de namen Geert Windels, Benoit Arnaudet et Ralph Pierard (#487 AC Motorsport), Philip Vandewalle en Olivier Aerts (#114 Clubsport Racing), maar ook Nathan Brauns, Antoine Morlet en Jean-Luc Heymans (#399 DRM Materne). Interessant wordt ook de prestatie van Milo Monster Trendy op de #289. Na samen de 25 Hours gewonnen te hebben in Biplace, meten Francis Plunus, Éric Jardon en Tom Rensonnet zich ditmaal met de concurrentie uit de Monoplace.
 
We noteren ook dat de zege in de Vintage-categorie (Evo1) gespeeld wordt tussen de #40 VFC by Team 40 van de leiders in de klasse (Patrice Trenchant-Simon Duterme-Quentin Laruelle), de #254 VFC by DPW Racing (Davy Sneppe-Christof Raes-Michiel Lescroart) en de #46 VFC by Les As du Bâtiment (Giuseppe Fascicolo-Didier Lecloux-Simone Mathieu).
 
Biplaces: ditmaal wel raak voor Fun 4 Racers by Comtoyou? 
 
In de Biplace-categorie willen Norbert Camara, Marc-Olivier Van Oppens, Frédéric Taquet en Geoffrey Bara hun enorme ontgoocheling van de 25 Hours vergeten door naar de zege te rijden. In Spa ging de motor stuk op minder dan dertig minuten van het einde, terwijl het team van de #315 Fun 4 Racers by Comtoyou op weg leek naar de overwinning.
 
Om echter plaats te nemen op de bovenste podiumtrede, moet het viertal afrekenen met sterke tegenstanders. Denk maar aan de #365 Car-Pass LRE by DRM (Stéphane Lémeret-Philippe Denis-Philippe Reynens-Antoine Petronio), ruim aan de leiding in het kampioenschap, en aan de #360 Milo CBRS (Alain Dupont-Philippe Fisette-Michel Koning). Vier andere teams nemen deel aan de race met passagiers aan hun zijde. Een uitgelezen kans voor de ‘corijders’ om het Franse circuit van 3,7 kilometer van erg dichtbij te ontdekken.
 
De meest amusante van alle monotypekampioenschappen werkt dit weekend een bijzonder stevig programma af. Na vrije trainingen van 20 tot 22 uur op vrijdag, zien we de rijders snel terug op het circuit op zaterdag: de kwalificatiesessie vindt plaats tussen 9.55u en 11.55u en de start van de race is voorzien iets na 15 uur, met aankomst in het donker acht uur later, omstreeks 23 uur. Naast de racekevers van Kronos Events, wordt het circuit ook ingenomen door de wedstrijden van de Westfield Cup en de Triumph Compétition. Kortom, een prachtig menu voor de Trophée Nostalgie!

VW Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 14 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée Nostalgie.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons