van der Horst

De zesde poster van de CrowdStrike 24 Hours Spa brengt eer aan Aston Martin

Poster 6/10: Aston Martin
Poster 6/10: Aston Martin
Het merk Aston Martin symboliseert zowel luxe als sportiviteit in Engelse stijl. Wat zou 's werelds grootste GT-race zijn zonder de aanwezigheid van Aston Martin? Van 26 tot 30 juni 2024 zal de Britse constructeur een hoofdrol spelen tijdens de CrowdStrike 24 Hours of Spa, want verschillende wagens mikken op de algemene overwinning.
  • Powercars
Aston Martin is een gevestigde naam in de GT-wereld, maar heeft de grote Belgische uithoudingsklassieker slechts één keer gewonnen, en dat was in 1948! St. John Horsfall en Leslie Johnson zegevierden in hun Aston Martin 2-Litre Sports na afloop van een dubbele race rond de klok die getekend werd door verschrikkelijke weersomstandigheden. Regen en mist maakten de taak van rijders en teams zo goed als onmogelijk.
 
Affiche 6/10: Aston Martin wil dag en nacht schitteren
Affiche 6/10: Aston Martin wil dag en nacht schitteren
Op de nieuwe verzamelaffiche in het kader van de eeuweditie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa heeft Guillaume Lopez precies die auto getekend die de eerste editie na de oorlog heeft gewonnen. Op een nachtelijke Raidillon wordt die bolide geflankeerd door de gloednieuwe Aston Martin Vantage GT3 die eind juni zijn debuut maakt in de Belgische klassieker. Het exemplaar op de affiche draagt de kleuren van het Belgische Comtoyou Racing, die afgelopen winter de overstap maakte naar het Britse kamp met de droom om het merk uit Gaydon naar de voorposten te brengen.
 
Sinds de Belgische wedstrijd een belangrijke afspraak is geworden voor GT’s, bevond Aston Martin zich meermaals in de voorposten, zonder echter in schoonheid af te sluiten. We denken aan twee poleposities (Stefan Mücke in 2013 en Maxime Martin in 2018) en drie podiumplaatsen. De mythische Aston Martin DBR9 (en zijn betoverende V12-motor) finishte als tweede in 2006 en derde in 2008. Bijna vijftien jaar later was de bronzen medaille in 2021 voor Garage 59. Dit jaar schrijven Comtoyou Racing en Walkenhorst Motorsport (laureaat in 2018) topteams in met de ambitie om Aston Martin weer te laten verschijnen op de erelijst.
 
Deze verzamelaffiche is niet alleen een eerbetoon aan Aston Martin, maar ook aan de unieke sfeer van de nacht van de CrowdStrike 24 Hours of Spa. Mocht u dit nooit gedaan hebben, raden we aan in het donker plaats te nemen aan de voet van de Raidillon, om de beste GT-rijders hun GT3-bolides de limiet te zien opzoeken. Ze bestormen de mythische bocht en laten daarbij de rode kleur van hun achterlichten en soms zelfs enkele vonken achter. Magische momenten die u kan beleven tijdens de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 juni op het Circuit de Spa-Francorchamps!
 
Tijdens de honderdste verjaardag van de grote Belgische klassieker worden de verzamelaffiches te koop aangeboden in de verschillende officiële shops. Als u niet kan wachten, zijn de affiches nu al te koop in het merchandisingrubriek van de website van de CrowdStrike 24 Hours of Spa.
 
Wist u dat?
Naast de Ford Mustang is de Aston Martin Vantage GT3 de tweede nieuwe auto die zijn debuut viert in de CrowdStrike 24 Hours of Spa. Die auto is de vrucht van de samenwerking tussen Aston Martin Racing en Aston Martin Performance Technologies en heeft de architectuur van zijn voorganger behouden, met hetzelfde chassis in aluminium, dezelfde V8 vierliter biturbomotor en dezelfde versnellingsbak.
 
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
De Vantage GT3 versie 2024 verschilt vooral door zijn aerodynamica en ophanging van het model dat in 2021 op het podium pronkte in Spa. Zowel voor professionele rijders als voor Gentlemen Drivers is de wagen eenvoudiger te besturen. Volgens de ingenieurs is het bovendien gemakkelijker om het potentieel volledig te benutten en zich dus beter aan te passen aan alle omstandigheden. Dat is zeker een troef tijdens een race als de CrowdStrike 24 Hours of Spa, waar de temperaturen tussen de dag en de nacht veel kunnen schommelen. En laat ons de onvoorspelbare weergoden van de Belgische Ardennen niet vergeten… Kan Aston Martin eindelijk winnen in GT? Antwoord op 30 juni!


Persbericht CrowdStrike 24 Hours of Spa  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons